ΑθλητικάΣημαντικά

Τσέντομιρ Ίλιτς:
« Ιδανικές οι  συνθήκες για να κάνουμε τον Α.Ο.Α. πρότυπο συλλόγου στην ευρύτερη περιοχή! »

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές


 

Ο 31χρονος Τσέντομιρ Ίλιτς βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2019 στον ΑΟΑ. Ερχόμενος από τον ΠΑΟΚ όπου εργάστηκε ως βοηθός προπονητή αποφάσισε να επεκτείνει την περυσινή καλοκαιρινή συνεργασία του με τον σύλλογο του Αμυγδαλεώνα και ήδη συμπλήρωσε πάνω από ένα χρόνο που βρίσκεται στο σύλλογο ως προπονητής μαζί με τον Δημήτρη Κόνσουλα.

Πρόκειται για τον γιο του πολύ γνωστού στην Καβάλα προπονητή μπάσκετ Μπράνιμιρ (Μπάκι) Ίλιτς.   Ο Τσεντομιρ Ίλιτς εγκαταστάθηκε από τη Σερβία στην Καβάλα το 2004 σε ηλικία 15 ετών.

Ο Τσεντομιρ  Ίλιτς αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες σε όλη την Ελλάδα ξεκινώντας το 2009 στα Νέα Μουδανία και συνέχισε σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, ΠΑΟΚ, Φοίνικα Σύρου, Άρη, ΑΕΚ, Εθνικό Αλεξανδρούπολης και  ΟΦΗ.

Ο ίδιος, μιλώντας στο kavalapoint  εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις συνθήκες που συνάντησε στον Αμυγδαλεώνα και εμφανώς αισιόδοξος για το μέλλον του συλλόγου.

 

 

Τι μας είπε ο Τσεντομιρ Ίλιτς…

 

 

«Πέρυσι η διοίκηση του ΑΟΑ μου πρότεινε να εργαστώ στην ομάδα. Η πρώτη συμφωνία αφορούσε μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας δέθηκα με τον σύλλογο, μου άρεσε πολύ το κλίμα που βρήκα. Με βάση την εμπειρία μου είδα ότι εδώ μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω κι έτσι αποφάσισα να μείνω.

 

Ερώτηση: Γιατί δεν έμεινες στον ΠΑΟΚ;

Απάντηση: Ο λόγος που δεν έμεινα στον ΠΑΟΚ ήταν ότι η διοίκηση αποφάσισε να κάνει σημαντικές περικοπές στα οικονομικά. Ήθελαν έναν βοηθό προπονητή από τη Θεσσαλονίκη για να μην πληρώνουν έξοδα διαμονής για δεύτερο προπονητή. Αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος για τον οποίο αποχώρησα. Άλλωστε από τον ΠΑΟΚ αποχώρησα ως κυπελλούχος και αυτό λέει πολλά.

 

Ερώτηση: Έχεις κλείσει ήδη πάνω από ένα χρόνο στην ομάδα. Τι ήταν αυτό που είδες όταν ήρθες και τι ήταν αυτό που ήθελες να προσθέσεις στην ομάδα;

Απάντηση: Αυτό που θέλησα να προσθέσω ήταν η «ουσία» που είναι το βόλεϊ και το παιχνίδι!  Να διδάξουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει τα παιδιά να βλέπουν το βόλεϊ: ένα παιχνίδι, ένα άθλημα ομαδικό, ένα μέσο αναγνώρισης της προσωπικής τους ταυτότητας μέσα σ’ ένα σύνολο, μία διασκέδαση και  ένας κανόνας συμπεριφοράς και σεβασμού απέναντι στους συναθλητές και τους αντιπάλους. Μπορούν να το βιώσουν με πολλούς τρόπους και αυτό θα τους βοηθήσει σε όλη τη ζωή τους.

 

Ερώτηση: Ποιος είναι ο στόχος που έχεις βάλει;

Απάντηση: Στόχος της πρώτης χρονιάς ήταν ν’ αλλάξει η φιλοσοφία των παιδιών για τη σημασία του αθλήματος. Για τα επόμενα χρόνια επιδιώκω να φτιαχτεί μια ομάδα με παιδιά της ευρύτερης περιοχής η οποία θα πρωταγωνιστεί στην Περιφέρεια και πανελλαδικά. Πιστεύω ότι η περιοχή της Καβάλας και της Δράμας διαθέτει πολλά παιδιά με ταλέντο.

Φυσικά και υπάρχουν κι άλλοι σύλλογοι αλλά ο τρόπος δουλειάς μας και οι συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ καλές  και αυτό φαίνεται. Πιστεύω ότι έχουμε ορισμένα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους άλλους συλλόγους. Ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ, καλό υλικό και μια διοίκηση που μας παρέχει όλα τα σύγχρονα μέσα.

Προσωπικά για μένα έχω όλα τα μέσα για να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο τρόπο. Οι εργασίες ανακατασκευής του κλειστού γηπέδου που θα ξεκινήσουν σε λίγους μήνες θα βάλουν τον σύλλογο σε νέα τροχιά.

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτός ο σύλλογος μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις νεαρές ηλικίες πανελλαδικώς. Αυτό θέλει χρόνο αλλά αυτή τη στιγμή ο σύλλογος του Αμυγδαλεώνα όχι απλά δεν έχει να ζηλέψει κάτι από άλλους συλλόγους αλλά πιστεύω ότι λειτουργεί καλύτερα.

 

Ερώτηση: Ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν και εμποδίζουν την υλοποίηση κάποιων στόχων;

Απάντηση: Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ώρες προπονήσεων των παιδιών οι οποίες πρέπει  να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις ώρες φροντιστηρίων.

Τα παιδιά, σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, είναι πιο επιβαρυμένα με όλο αυτό τον όγκο φροντιστηρίων  και αυτό τους στερεί τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε όλες τις προπονήσεις. Βέβαια αυτό είναι μια επιλογή των γονιών… θα ήθελα από την πλευρά μου πιο πολύ χρόνο με τα παιδιά.

Μου αρέσει η εξέλιξη των αθλητριών μας, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Η ευθύνη η δική μας δεν τελειώνει μέσα στο γήπεδο αλλά μας ενδιαφέρει η συνολική προσωπικότητα τους που μεταφέρεται κι έξω απ’ αυτό.

 

Ερώτηση: Από ποια σχολή – φιλοσοφία επηρεάστηκες για να την εφαρμόσεις στην πράξη;

Απάντηση: Προσωπικά εργάζομαι με βάση την παλιά γιουγκοσλάβικη σχολή. Συνήθως δουλεύω με βάση το πρόγραμμα του Βλαντιμιρ Γκρίμπιτς ο οποίος είναι Γιουγκοσλάβος Ολυμπιονίκης και είμαι επίτιμος καλεσμένος κάθε καλοκαίρι στο Καμπ του στη Σερβία.

Προσπαθώ να εφαρμόσω αυτή την κουλτούρα γιατί πιστεύω ότι ταιριάζουμε σαν λαοί, Έλληνες και Σέρβοι. Επειδή ακριβώς νιώθω μισός Έλληνας και μισός Σέρβος, προσπαθώ αυτή τη φιλοσοφία να την εφαρμόσω εδώ.

 

Ερώτηση: Πότε ξεκινάνε τα πρωταθλήματα;

Απάντηση: Δεν ξέρουμε ακριβώς τις ημερομηνίες, αν και έχει γίνει η κλήρωση. Ο ΑΟΑ συμμετέχει και στις τέσσερις αγωνιστικές κατηγορίες: Πανκορασίδες, Κορασίδες, Νεάνιδες και Γυναικών. Κλείνοντας θέλω να μεταφέρω σε όλους ότι δεν υπάρχει κάποιος σύλλογος με περισσότερες δυνατότητες από τον δικό μας  και αυτό πρέπει πρώτα να το πιστέψουμε οι ίδιοι. Διαθέτουμε γήπεδο, ιδανικές συνθήκες προπόνησης, σύγχρονα μέσα και μια ισχυρή διοίκηση που μας παρέχει τα πάντα. Αυτός ο σύλλογος έχει πολύ μέλλον και θα το κατανοήσουν όλοι σε λίγο καιρό. Δεν είναι τυχαίο ότι όσα παιδιά ήρθαν και γεύθηκαν αυτό το περιβάλλον έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα καλύτερα έρχονται…

 

Μιχάλης Κουμρίδης



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close