ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Θωμάς Παπαλάσκαρης: Ποιες (και ποιας έκτασης) περιοχές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες να πληγούν από ενδεχόμενες πλημμύρες στην “Νέα Πέραμο Καβάλας”

Εφαρμογή επάνω στους χάρτες “Google Maps”

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Ο Καβαλιώτης “Πολιτικός Μηχανικός” Θωμάς Παπαλάσκαρης δημιούργησε χάρτη με τις ιδιαίτερα ευαίσθητες να πληγούν από τις συνέπειες ενδεχόμενων πλημμυρών στην “Νέα Πέραμο”, του “Δήμου Παγγαίου”, του “Νομού Καβάλας” με την χρήση των «Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων» (εν συντομία «Γ.Π.Σ.») ή αλλιώς «Geographical Information Systems» (εν συντομία «G.I.S.») και τεχνική «Remote Sensing» («Διαδικασία Εντοπισμού και Καταγραφής/Παρακολούθησης των Φυσικών Χαρακτηριστικών Περιοχής Μετρώντας την Αντανακλώμενη και Μεταδιδόμενη Ακτινοβολία σε μία κάποια Απόσταση, (συνήθως από κάποιο Δορυφόρο ή άλλο Ιπτάμενο Μέσο π.χ. Αεροπλάνο)») και στην συνέχεια δημιούργησε χαρτογραφική σύνθεση εφαρμόζοντας τον χάρτη με τις ευαίσθητες να πληγούν από ενδεχόμενες πλημμύρες περιοχές επί του χαρτογραφικού υπόβαθρου με την ονομασία «Google Maps» (1,3,4).

Οι περιοχές αυτές έχουν τα όριά τους ως εξής: προς τον “Βορρά” μέχρι περίπου, (λίγο πριν), την «Οδό 28ης Οκτωβρίου» και τα “σούπερ-μάρκετς” «Γουντσίδης Α.Ε.» ΚΑΙ «Μασούτης Α.Ε.», προς τον “Νότο” μέχρι, (λίγο μετά), περίπου την «Ανακτορόπολη», προς την “Ανατολή” μέχρι περίπου την κεντρική παραλιακή οδό («Οδός Νίκης») (σε μερικές περιπτώσεις και μεταξύ της «Οδού Νίκης» και της ακτογραμμής) και προς την “Δύση” μέχρι, (λίγο μετά), της «Επαρχιακής Οδού Ελαιοχωρίου-Νέας Περάμου» και πλησίον της επιχείρησης με την επωνυμία «Βέη Ευαγγελία & Σία Ε.Π.Ε.» (1,3,4).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές από αυτές τις περιοχές βρίσκονται κοντά και εκατέρωθεν της κοίτης του παρακείμενου χειμάρρου που διασχίζει διαμπερώς τον οικισμό της «Νέας Περάμου, Δήμου Παγγαίου, Νομού Καβάλας» (1,3,4).

Οι περιοχές αυτές έχουν συνολικό εμβαδόν ίσο με «376.022,00 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.)» ή αλλιώς ίσο με «376,022 στρέμματα» [1,3,4].

Η διαδικασία εντοπισμού και η χαρτογραφική ανάλυση έγινε με το ανοιχτής πρόσβασης στο διαδίκτυο λογισμικό «Quantum Geographical Information Systems» (εν συντομία «Q.G.I.S.») [1,3,4].

Εικόνα 1. Η έκταση που καταλαμβάνουν οι ιδιαίτερα ευαίσθητες, να πληγούν από ενδεχόμενες πλημμύρες, περιοχές του οικισμού της «Νέας Περάμου, Δήμου Παγγαίου, Νομού Καβάλας» [1,3,4].
Οι μέχρι τώρα επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, τόσο στην Αγγλική όσο και στην Ελληνική γλώσσα, καθώς και η γενικότερη έρευνα σχετικά με τους υδατικούς πόρους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, του “Θωμά Κ. Παπαλάσκαρη”, μπορούν να βρεθούν στους παρακάτω διαδικτυακούς συνδέσμους:

i).«https://scholar.google.gr/citations?hl=el&user=XwAjaVgAAAAJ&view_op=list_works&gmla=AJsN-F5jWHFrhlwml-s4fV1yRsox1l8cEaZbOBXT7lcQuzuudmJQj-xsJkXDcwEnvubUfDyDNMyV4v9Szboh-8jxZlYn5KRVvoUhFID5UtnUkQvN7DBXddbyCYfAKxj4ABuvZbsbf_0l»,

ii).«https://www.researchgate.net/profile/Thomas-Papalaskaris/research»,

iii).« https://orcid.org/0000-0002-1698-6869»

iv).«https://waterpowerofgreece.blogspot.com/»

 

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close