ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα
Τ. Ελευθεριάδου: Η Κυβέρνηση επενδύει στο διχασμό με την αδικαιολόγητη χρήση βίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην ολομέλεια της Βουλής και συγκεκριμένα στη συζήτηση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών τοποθετήθηκε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου. Στην τοποθέτηση της, αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας και ειδικότερα στα περαστικά αστυνομικής αυθαιρεσίας που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη, στην απολύτως καταδικαστέα επίθεση σε αστυνομικό η οποία αμαύρωσε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των πολιτών της περιοχής, στη γνώση του κ. Χρυσοχοϊδη για τη συνάντηση των χούλιγκανς στη Νέα Σμύρνη και στην επακόλουθη αδράνεια του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επέλεξε και ενορχήστρωσε τη συκοφαντία εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.Όπως τόνισε, «συνέχισαν και σήμερα (σ.σ. χθες) στη Θεσσαλονίκη να επενδύουν στον διχασμό με την αδικαιολόγητη χρήση καταστολής και βίας. Η αστυνομία σήμερα διέλυσε -δήθεν διέλυσε- κατάληψη στο Πανεπιστήμιο, ενώ ήταν γνωστό ότι έχει αποφασιστεί από τους φοιτητές να λήξει η κατάληψη στις 11.00 το πρωί»
Δανείστηκε, επίσης, τα όσα είχε πει ο κ. Χρυσοχοϊδης στο- όχι και τόσο-μακρινό παρελθόν:
«Είστε η αδέξια Δεξιά που σκέφτεται με λογικές της δεκαετίας του ’50 και επιχειρεί με γιουρούσια και ματατζήδες να αντιμετωπίσει το έγκλημα». Δεν είναι δικά μου λόγια, είναι του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος πρόσθεσε: «Τα κοινωνικά ζητήματα δεν θα τα πολεμήσουμε με την αστυνομία. Ποτέ η αστυνομία δεν έδωσε λύση σε κοινωνικά προβλήματα».
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, και τις διατάξεις που αφορούν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο στόχος είναι, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, προφανής. “Θέλετε να το μετατρέψετε σε φορέα κρατικών ενισχύσεων πιστωτικών ιδρυμάτων με αποδυνάμωση του δημοσίου ως μετόχου, αφού συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς όμως να συμμετέχει το ίδιο στο ΔΣ” τόνισε, και πρόσθεσε: “Έχετε μπροστά σας την υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Ασφαλιστικής. Τι κάνετε; Πρώτα απ’ όλα φροντίζετε να ισχύσει για τα στελέχη του ταμείου, όπως κάνατε στο παρελθόν και για τις τράπεζες -στο πρόσφατο παρελθόν-, η ουσιαστική απαλλαγή τους, ασυλία τους από ποινικές και αστικές ευθύνες, σε περίπτωση που με τις πράξεις τους ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο.
Δηλαδή θα μπορούν τα όργανα του ταμείου να διαθέσουν τις μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων που κατέχει το ταμείο, ακόμα και σε εξευτελιστικές τιμές χωρίς καμία συνέπεια.”