«Ξεκινήσαμε επαφές με τοπικούς τυροκόμους, μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Μάρκο Δέμπα, και επιδιώκουμε να έχουμε τη συνέργεια όλων. Τα τοπικά τυροκομεία παίρνουν γάλα σχεδόν αποκλειστικά από ντόπιους κτηνοτρόφους. Εάν τα ξενοδοχεία στη Θάσο και την Καβάλα χρησιμοποιούν ντόπια τυρί, γάλα, γιαούρτι θα υπάρχει ζήτηση», περιγράφει ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος, με την επισήμανση ότι στην τουριστική Θάσο δεν πωλούν γαλακτοκομικά προϊόντα οι ντόπιοι τυροκόμοι. Μεταφέρει το σκεπτικό ότι ο πελάτης του ξενοδοχείου που μένει ικανοποιημένος από ένα προϊόν το αναζητεί και στη χώρα του. Διαφορετικά, τρώει ένα εισαγόμενο κακής ποιότητας και δεν γνωρίζει ποτέ τα ντόπια. «Το διατροφικό προϊόν που σου αρέσει το αναζητάς» τονίζει.
Πηγή evros24.gr