ΠολιτικήΠρωτοσέλιδαΣημαντικά

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δημάρχου Καβάλας:
“Είναι η τελευταία φορά που διεκδικώ την δημαρχία του δήμου Καβάλας”

Τι είπε ο Θόδωρος Μουριάδης στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "ΦΙΛΙΠΠΟΙ"

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Ο δήμαρχος του δήμου Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, μίλησε στην εφημερίδα «ΦΙΛΙΠΠΟI» παραχωρώντας μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη η οποία είχε ως επίκεντρο τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και επεκτάθηκε σε θέματα που έχουν να κάνουν και με την προσωπική του πολιτική πορεία, με δεδομένο ότι διεκδικεί για δεύτερη φορά  τον δημαρχιακό θώκο στις Δημοτικές εκλογές εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη.

 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη την οποία αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα «ΦΙΛΙΠΠΟΙ».

 

 

Η συνέντευξη….

 

Σημερινός δήμαρχος του δήμου Καβάλας αλλά και υποψήφιος δήμαρχος για την επόμενη τετραετία ο Θόδωρος Μουριάδης  μίλησε στην εφημερίδα «ΦΙΛΙΠΠΟΙ» απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν το πριν, το σήμερα και το πιθανό μέλλον του ίδιου και της παράταξης του (ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ)  της οποίας  είναι και επικεφαλής.

 

Ερώτηση: Βρισκόμαστε στον 4ο χρόνο της διοίκησης και πλησιάζουμε στην προεκλογική περίοδο. Ποιο είναι αυτό που θέλατε αλλά δεν το κάνατε και ποιο είναι αυτό για το οποίο νιώθετε ότι πετύχατε;

Απάντηση: Θα ξεκινήσω από αυτά  που όπως είπατε ήθελα περισσότερο να κάνω και δεν τα έκανα και θα σας πω ότι  ένα από αυτά ήταν να βρίσκομαι και να συζητώ περισσότερη ώρα  με τους συνεργάτες μου και τους υποψηφίους της παράταξης  μας. Ο καθένας ξεχωριστά έχει απόψεις και προτάσεις για την περιοχή του και γενικότερα για το δήμο Καβάλας.

Ίσως επειδή ήταν  πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι στην αρχή νόμιζα,  να βρεθεί δηλαδή ελεύθερος χρόνος το πρώτο έτος για έναν δήμαρχο που εκλέγεται πρώτη φορά και υπάρχει η λεγόμενη περίοδος προσαρμογής. Στη συνέχεια είχαμε τον  κορωνοϊό, την αγωνία για την πορεία των έργων και κάπως έτσι χάσαμε αυτή την άμεση επαφή.  Αυτό είναι κάτι για το οποίο νιώθω άσχημα και πιθανόν να το εξέλαβαν διαφορετικά και ορισμένοι άνθρωποι της παράταξης μας αλλά και οι συνεργάτες μου.

Αυτό που βάλαμε ως αρχικό στόχο αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν να σταματήσει να υπάρχει  αυτό το χάσμα μεταξύ της πόλης της Καβάλας και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.  Να σταματήσει αυτό το «νοητό σύνορο» του Αγίου Σίλα  για το οποίο ακούγαμε να λένε πολλοί.

Το προσπαθήσαμε και νομίζω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε. Καταρχάς μιλάμε συχνά και αναβαθμίσαμε αυτή την επικοινωνία κυρίως με τους προέδρους των Κοινοτήτων. Ας μην ξεχνάμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων στις προηγούμενες εκλογές, κατέβηκαν είτε ως ανεξάρτητοι είτε στηριζόμενοι από άλλες παρατάξεις .

Τους θεώρησα και τους θεωρώ ότι είναι αντίστοιχοι με τους αντιδημάρχους διότι αυτοί γνωρίζουν τον παλμό της τοπικής κοινωνίας, τα προβλήματα τους και είναι αυτοί που τα ακούνε άμεσα από τους πολίτες. Αυτή η επαφή μας έφερε αποτελέσματα, λίγα ή πολλά έφερε αποτελέσματα τα οποία είναι πλέον ορατά.

 

Ερώτηση: Ποια θεωρείτε  ότι είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια ενός δημάρχου  για την υλοποίηση των στόχων του;

Απάντηση: Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η γραφειοκρατία. Από τη στιγμή που εντάσσεται ένα  έργο απαιτείται περίπου ενάμισης χρόνος για να αρχίσει η υλοποίηση του.

Μεγάλη γραφειοκρατία και στη σύνταξη των μελετών οι οποίες φυσικά προηγούνται και κάνουν τον χρόνο ακόμη μεγαλύτερο.

Η γραφειοκρατία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι για να πετύχεις κάτι πρέπει να έχεις επαφή με το κέντρο διοίκησης. Εάν εξαιρέσουμε τα έργα του ΕΣΠΑ τα οποία βγαίνουν από την Περιφέρεια και η οποία είναι πιο κοντά, για όλα τα υπόλοιπα πρέπει να κατεβαίνεις στην Αθήνα.

Επίσης ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε αυτή η διοίκηση, και ευτυχώς δεν θα το αντιμετωπίσει η επόμενη διοίκηση, ήταν η εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Και το λέω εγώ που ήμουν υπέρμαχος της απλής αναλογικής  αλλά δυστυχώς μετά λύπης μου διαπίστωσα στην πράξη ότι  δεν είμαστε έτοιμοι για τέτοιου είδους συνεργασίες. Αυτή η νοοτροπία ότι μέσα από την απλή αναλογική πρέπει να ωφεληθούμε προσωπικά ή παραταξιακά , δυστυχώς λειτουργεί εις βάρος της κοινωνίας και το βιώσαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια.

 

Ερώτηση: Η ένταξη των αρχαίων Φιλίππων στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο δεν συνδυάστηκε με παρεμβάσεις από την πλευρά του δήμου Καβάλας που θα έφερναν τους επισκέπτες μέσα στις Κοινότητες. Αντίθετα έφερε προβλήματα και απαγορεύσεις  στις οικοδομικές δραστηριότητες των Κρηνίδων και της Λυδίας. Πιστεύετε ότι έγιναν λάθη από τις προηγούμενες διοικήσεις  αλλά και από τη δική σας που πρέπει να διορθωθούν; Κι αν «ναι» τι σκοπεύετε να κάνετε για να τα διορθώσετε;

Απάντηση: Ξεκινώντας από το πρώτο σκέλος της ερώτησης αναφορικά με τα έργα που χρειάζονται για να έρθουν επισκέπτες μέσα στις Κοινότητες θα σας πω ότι κάποια έργα προηγήθηκαν, όπως η ανάπλαση του κέντρου των Κρηνίδων  που προετοιμάστηκε γι’ αυτό το σκοπό.  Ωστόσο στην πράξη είδαμε ότι υπήρξαν λειτουργικά προβλήματα αλλά δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από τον δήμο. Οφείλουμε κι εμείς  να είμαστε συνειδητοποιημένοι , για παράδειγμα τα αυτοκίνητα τα οποία παρκάρουν παράνομα στο κέντρο των Κρηνίδων.

 

Ερώτηση: Εύλογα θα σας ρωτήσει κάποιος γιατί δεν εφαρμόζετε το νόμο σε συνεργασία με την αστυνομία;

Απάντηση: Άρα το επόμενο βήμα είναι να αστυνομεύουμε την περιοχή, δηλαδή να έρχεται η δημοτική αστυνομία και να μοιράζει κλήσεις. Είναι όμως αυτός ένας σωστός τρόπος αντιμετώπισης ; Θέλουμε να είμαστε ένα τουριστικό μέρος; Αν  «ναι» τότε πρέπει να βοηθήσουμε κι εμείς προς αυτή την κατεύθυνση και να μην παρκάρουμε έξω από τα καταστήματα, από τη στιγμή που μπορούμε να παρκάρουμε λίγα μέτρα πιο κάτω.

Δεν αρνούμαι ότι πρέπει να γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις για την ανάδειξη σημείων, όπως είναι ο προϊστορικός οικισμός του Ντικιλί Τας.  Ένας  προορισμός που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά των Κρηνίδων και ο συνδυασμός με τους αρχαίους Φιλίππους θα δημιουργήσει μια διαδρομή η οποία θα φέρει κίνηση μέσα στην κοινότητα. Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με την αρχαιολογική υπηρεσία και μελετητές ώστε να γίνει προμελέτη για να αναδειχθεί ο χώρος του Ντικιλί Τας. Μην ξεχνάμε και τον ορεινό μας όγκο, πανέμορφα σημεία τα οποία πρέπει να αναδείξουμε .

Αναφορικά τώρα με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης που αφορά την ένταξη μας στην Ουνέσκο και τον καθορισμό των αρχαιολογικών ζωνών. Μια υποχρέωση που είχαμε για να πετύχουμε την ένταξη. Οι ζώνες αυτές έχουν δεσμεύσεις και το αποτέλεσμα είναι να συμβαίνουν πράγματα που δυσκολεύουν  τη ζωή των κατοίκων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν είναι μόνο γιατί είναι μεγάλη η έκταση των αρχαιολογικών  ζωνών  αλλά γιατί και η ίδια η αρχαιολογική υπηρεσία δεν έχει ξεκαθαρίσει τους όρους  και τα κριτήρια για τις οικοδομικές εργασίες.

Τέτοιου είδους ζητήματα τα συζητάμε εδώ και πολύ καιρό και γίνονται πολλές συναντήσεις για να ξεκαθαρίσει αυτό το θολό τοπίο, με τη συμμετοχή και των βουλευτών του νομού οι οποίοι πρέπει να δεσμευτούν απέναντι στους κατοίκους.

Πρέπει να επικρατήσει η λογική γιατί  δεν μπορείς έναν ιδιοκτήτη, για παράδειγμα στη Λυδία, να τον ταλαιπωρείς επειδή θέλει απλά να νομιμοποιήσει το ήδη υπάρχον σπίτι του, με το επιχείρημα ότι επηρεάζει τον αρχαιολογικό χώρο ενώ βρίσκεται 500 μέτρα μακρύτερα. Πρέπει και η αρχαιολογική υπηρεσία να αντιληφθεί ότι υπάρχουν πράγματα που έχουν γίνει στο παρελθόν  και πράγματα τα οποία θα γίνουν στο μέλλον.  Αυτά που ήδη έχουν γίνει δεν πρέπει   να τα αντιμετωπίζουμε με την ίδια λογική με αυτά που πρόκειται να γίνουν.  Συνεπώς, υπάρχουν προβλήματα από το μεγάλο εύρος των αρχαιολογικών ζωνών αλλά και από τον τρόπο εξέτασης από την εκάστοτε αρχαιολογική υπηρεσία.

Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί απαγορεύουν  την εγκατάσταση φωτοβολταϊκων  σε μια  μεγάλη απόσταση με το επιχείρημα ότι έχουν οπτική επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο.

 

 

Ερώτηση: Επιλέξατε στην αρχή της θητείας σας να μην συνεργαστείτε με κάποια δημοτική παράταξη, παρόλο που δεν είχατε την πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Αν γυρνούσατε πίσω τον χρόνο θα κάνατε το ίδιο;

Απάντηση: Πριν αναλάβουμε τη διοίκηση είχαμε κάνει κάποιες επαφές  για να μπορέσει να διοικηθεί ο δήμος. Ταυτόχρονα  εκείνο το διάστημα γίνανε αλλαγές από το υπουργείο Εσωτερικών με τις οποίες δινόταν η δυνατότητα στις διοικήσεις των δήμων, μέσω των οικονομικών επιτροπών,  να παίρνουν αποφάσεις.

Εκείνο το διάστημα ήρθαμε σε επαφή με ορισμένες παρατάξεις, κάποιοι δεν θέλανε τη συνεργασία και κάποιοι άλλοι οι οποίοι θέλανε να έχουνε διοικητικό ρόλο, τον  οποίο εγώ δεν θέλησα  να δώσω γιατί πολύ απλά δεν θα διοικούσα εγώ και η παράταξη μου.

Προηγήθηκαν ορισμένα περιστατικά, όπως η άρνηση της αντιπολίτευσης να εγκρίνει μια μεγάλη παρέμβαση στην περιοχή της Παναγίας με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ. Πιθανόν να έχω κι εγώ ευθύνες από την μεριά μου διότι δεν ενημέρωσα αναλυτικά αλλά η άρνηση της αντιπολίτευσης να εγκρίνει ένα  τέτοιο έργο  σε συνδυασμό με τις προσωπικές επιθέσεις προς στο πρόσωπο μου ήταν το σημείο εκείνο που αποφάσισα να πάρω τον μοναχικό δρόμο, όντας απογοητευμένος από τη στάση αυτή και κυρίως απ’ όσα άκουσα να λένε εναντίον μου, σε σημείο που με κατηγόρησαν ότι πάω να βολέψω φίλους μου.  Πιστέψτε με ότι είναι πολύ δύσκολος αυτός ο μοναχικός δρόμος, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μόνο εννέα εκλεγμένα άτομα από την παράταξη μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Πιστεύω όμως ότι ήταν μια αναγκαία επιλογή μετά από αυτή την συμπεριφορά και τις προσωπικές επιθέσεις  που έγιναν σε μένα αλλά και στους συνεργάτες μου από  ορισμένα μέλη της αντιπολίτευσης.

 

Ερώτηση: Διεκδικείτε μέσω των επόμενων δημοτικών εκλογών μια δεύτερη τετραετία. Για ποιο λόγο να ψηφίσει κάποιος εσάς και όχι κάποιον ή κάποια άλλη για δήμαρχο;

Τι είναι αυτό που σας κάνει μια ξεχωριστή και καλύτερη επιλογή από την επιλογή μιας άλλης παράταξης;

Απάντηση: Δεν θα σας πω εγώ εάν είμαι  μια καλύτερη επιλογή από κάποιον άλλον ή κάποια άλλη  αλλά μπορώ να σας πω γιατί αποφάσισα ότι θέλω να διεκδικήσω μια  δεύτερη τετραετία.

Θέλω να κατέβω στις εκλογές γιατί αυτά τα  τέσσερα χρόνια  έχουμε χύσει πολύ ιδρώτα για να πετύχουμε και να δρομολογήσουμε πράγματα. Έχουμε πετύχει να φέρουμε στον δήμο της Καβάλας 140 εκατομμύρια ευρώ  που χρησιμοποιούνται κυρίως για έργα υποδομής. Ολοκληρώνουμε με τις υδρεύσεις, με πιο πρόσφατη υπογραφή σύμβασης αυτή που αφορά τον Ζυγό. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την αντικατάσταση όλου του δικτύου ύδρευσης των Κρηνίδων  και περιμένουμε την ένταξη της σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Το ίδιο και στην περιοχή Πολυστύλου-Δάτου όπου υπάρχει η δέσμευση του Περιφερειάρχη για χρηματοδότηση της μελέτης που έχουμε στα χέρια μας. Στον Αμυγδαλεώνα θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το έργο αλλά είχαμε προβλήματα συνεργασίας με τον εργολάβο. Δεν ήταν δική μας ευθύνη και το γνωρίζουν όλοι αλλά δυστυχώς συνέβη και αναγκαστήκαμε να τον κηρύξουμε έκπτωτο, μελετώντας ταυτόχρονα τον τρόπο ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Το μεγάλο έργο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων από τις Πηγές Κεφαλαρίου βρίσκεται στο τέλος της διαδικασίας και πολύ σύντομα θα υπάρχουν πολύ καλά νέα .

Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση υπήρχε η χάραξη του νέου δικτύου  από το Κεφαλάρι  αλλά υπήρχαν πολλά ακόμη πράγματα  που έπρεπε να σταλούν και να προστεθούν στο φάκελο της μελέτης: αντλιοστάσια, συνδέσεις, περιβαλλοντικές μελέτες κλπ. Όλα αυτά τελείωσαν και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να περιμένουμε την έγκριση χρηματοδότησης για την οποία έχουμε πλέον τη διαβεβαίωση ότι θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Αναφορικά με τις αξιώσεις και τα θέματα που πρόεκυψαν με τον δήμο Δοξάτου αυτό που έχω να πω είναι ότι το νερό δεν ανήκει σε κανέναν δήμο αλλά στο κράτος.

Δεν έχει καμία σχέση το νερό που παίρνει ο δήμος Καβάλας με αυτό που παίρνει ο δήμος Δοξάτου και οι διαμαρτυρίες από ορισμένους έχουν να κάνουν με άλλα θέματα και όχι με το αν φτάνει ή δεν φτάνει το νερό. Δεν λειτουργούμε επεκτατικά για να πάρουμε το νερό κάποιου άλλου. Άλλωστε είναι κάτι που ξεκίνησε τη δεκαετία του 60΄ και δεν πάμε με το έτσι θέλω.

Πέρα από αυτό υπάρχει και το μεγάλο έργο του Βιολογικού του Δάτου. Δεν θέλω να πω πολλά για το έργο που κατασκευάστηκε πριν  αλλά σίγουρα θα μπορούσε να γίνει καλύτερο, με μια καλύτερη μελέτη που δεν θα δημιουργούσε τα προβλήματα που ανέκυψαν τα μετέπειτα χρόνια.  Δεν φταίει κανένας δήμαρχος πριν διότι κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να ξέρει αυτές τις λεπτομέρειες. Σήμερα, ο βιολογικός του Δάτου έχει μπει σ΄ένα νέο πρόγραμμα 7 περίπου  εκατομμυρίων ευρώ όπου αναβαθμίζονται και επεκτείνονται οι εγκαταστάσεις του, με τριτοβάθμια επεξεργασία και επίσης κατασκευάζεται ένα φωτοβολταικό που  καλύπτει ένα ποσοστό κατανάλωσης ρεύματος του συνολικού έργου.

Ουσιαστικά μιλάμε για νέες  αναβαθμισμένες  εγκαταστάσεις που θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται το επόμενο διάστημα.

 

Ερώτηση: Ακούμε και είναι λογικό, για όλα αυτά που κάνατε μέχρι τώρα. Ποια είναι όμως αυτά που για κάποιο λόγο καθυστέρησαν και δεν έγιναν όπως τα είχατε σχεδιάσει; Που θεωρείτε  ότι υστερήσατε ή καθυστερήσατε;

Απάντηση: Σε κάποια πράγματα πήγαμε καλύτερα και προχωρήσαμε πιο γρήγορα από τον αρχικό μας σχεδιασμό και σε κάποια άλλα καθυστερήσαμε.  Το πιο εύκολο είναι να πεις ότι πάντα φταίνε οι άλλοι για τις καθυστερήσεις και αυτό θέλω να το αποφύγω, οπότε δεν λέω αυτό.

Ένα που θυμάμαι τώρα είναι το Γυμνάσιο-Λύκειο Κρηνίδων όπου πραγματικά  έχω μετανιώσει για τον χρόνο που χάσαμε.

Όταν το εντάξαμε στην αρχή υπήρχανε περίπου 800.000 ευρώ που έπρεπε να πληρωθούν  (συμμετοχή) από τον δήμο Καβάλας.

Η συμβουλή από την Περιφέρεια ήταν να αποφύγουμε αυτό το κόστος για τον δήμο Καβάλας από τη στιγμή που θα ακολουθήσει σύντομα νέα πρόσκληση χρηματοδότησης  η οποία θα εντάσσει και αυτές τις εργασίες, οπότε ο δήμος Καβάλας  θα «γλύτωνε» 800.000 ευρώ μέσα σε λίγους μήνες. Υπό αυτές τις συνθήκες αποφασίσαμε να απεντάξουμε το έργο αναμένοντας σε σύντομο διάστημα  μια δεύτερη πρόσκληση όπου θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερες εργασίες χωρίς να πληρώσουμε. Αν είχα μαντικές ικανότητες και ήξερα από  πριν ότι αυτή η δεύτερη πρόσκληση θα αργούσε τόσο πολύ  και θα ήμουν δέκτης τόσων κατηγοριών, ειλικρινά  σας λέω ότι δεν θα αποφάσιζα την απένταξη για την οποία ειπώθηκαν τόσες ανακρίβειες.  Το θετικό και αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι ότι σήμερα το έργο εκτελείται και ένα πολύχρονο πρόβλημα του σχολείου λύνεται.

Ένας τομέας στο οποίο θα μπορούσαμε να κερδίσουμε κάποιους μήνες παραπάνω και να κινηθούμε πιο  γρήγορα είναι η Ενεργειακή Κοινότητα. Είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο πρόκειται να γίνει  και θα είναι το κυρίαρχο έργο στην επόμενη επανεκλογή μου.

Το φωτοβολταϊκο πάρκο  που θα κατασκευαστεί στα όρια της Κοινότητας Βουνοχωρίου θα μπορεί να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών σε ρεύμα του δήμου Καβάλας  και ταυτόχρονα θα μπορέσουμε να δώσουμε ρεύμα σε πάνω από 2000 συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.  Πρόκειται για ένα τεράστιας σημασίας έργο κόστους περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ . Περιμέναμε μήπως μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε αυτό το ποσό ή έστω το μεγαλύτερο μέρος του, μέσω προγραμμάτων αλλά για την ώρα δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Εξετάζουμε την υλοποίηση του μέσω δανειοδότησης αλλά αυτό προϋποθέτει την έγκριση από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Πολύ φοβάμαι ότι ούτε αυτή την έγκριση θα παίρναμε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Να σας θυμίσω ότι με αρνητικούς ψήφους της αντιπολίτευσης δεν πήραμε ούτε  το χαμηλότοκο δάνειο στην περίοδο του κορωνοϊού το οποίο πήρανε όλοι σχεδόν οι δήμοι της χώρας.

 

Ερώτηση:  Με λίγα λόγια μας λέτε ότι είχατε μια αντιπολίτευση που εμπόδισε το έργο σας αυτά τα χρόνια;

Απάντηση: Υπάρχουν άτομα και παρατάξεις που βοήθησαν  αλλά επίσης υπάρχουν άτομα και παρατάξεις που βάλανε το δικό τους μικροπολιτικό συμφέρον πάνω από το γενικό συμφέρον που προτείναμε εμείς.

 

Ερώτηση: Ορισμένοι σας χαρακτηρίζουν  «συγκεντρωτικό», ότι λαμβάνετε  δηλαδή εσείς αποφάσεις  για όλα τα θέματα . Τί έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Απάντηση: Συγκεντρωτικός δεν είμαι  αλλά ότι θέλω να τα ελέγχω… αυτό είναι κάτι άλλο.

Ίσως μου έμεινε από τον στρατό, διότι έχω θητεύσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου στο στρατό, όπου εκεί ο διοικητής του στρατού πρέπει να έχει γνώση και άποψη για όλα. Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν γνωρίζει τί γίνεται σε μία Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και  περιμένει στο γραφείο για να του πούνε οι άλλοι τι συμβαίνει… έχει αποτύχει! Μπορεί να είμαι κάπως τελειομανής σε κάποια πράγματα αλλά δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου συγκεντρωτικό. Ούτε εγώ θα ήθελα να είμαι συγκεντρωτικός  γιατί δυσκολεύει τη ζωή μου.

 

Ερώτηση: Για τον απολογισμό έργων γίνεται πολύ λόγος τελευταία και ήδη στις εκδηλώσεις της παράταξης σας αφιερώνετε αρκετή ώρα για να δείξετε τι κάνατε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Ο ψυχικός απολογισμός που αφορά τον άνθρωπο Θόδωρο Μουριάδη έχει  γίνει;

Απάντηση: Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι όμορφα ως δήμαρχος και αυτό συμβαίνει όταν βλέπεις κάτι να υλοποιείται ή  συναντάς ανθρώπους που εκτιμούν  αυτό που έγινε.

Αυτό όμως που έχω χάσει αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι η προσωπική μου ζωή.  Δεν έχω πλέον την ελευθερία  να συμπεριφέρομαι και να κινούμαι όπως θέλω. Για παράδειγμα, στην αρχή της θητείας μου κυκλοφορούσα με μακό μπλουζάκια αλλά πολλοί μου έκαναν καλοπροαίρετες παρατηρήσεις και αναγκάστηκα να  φοράω σακάκια και γραβάτες. Έχω κάποιους «κόφτες»  πλέον στην προσωπική μου ζωή.

Στη ζωή αυτή δεν είμαστε μόνιμοι και καλό είναι φεύγοντας  να αφήνουμε  κάποιο αποτύπωμα, κάτι που να θυμίζει ότι ήμασταν εδώ. Για μένα είναι η τελευταία φορά που διεκδικώ την δημαρχία του δήμου Καβάλας διότι θεωρώ ότι ένας δήμαρχος δεν μπορεί να είναι για πάνω από δύο τετραετίες. Εάν κάποιος δεν έχει κάνει έργο σε δύο τετραετίες μην περιμένεις να κάνει κάτι από κει και πέρα.-

 

Μιχάλης Κουμρίδης

 

 

 

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close