ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα
Οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα για τον ένα χρόνο από το δυστύχημα των Τεμπών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην μαύρη αυτή επέτειο, η «φιλόστοργος μήτηρ» αγία μας Εκκλησία ανταποκρίθηκε δια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε σχετικό αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών κ. Μαρίας Καρυστιανού, και ανέλαβε την πρωτοβουλία, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους αδικοχαμένους αδελφούς μας, να προτρέψει και να υποδείξη την «πένθιμη κωδωνοκρουσία» σε όλους τους ιερούς Ναούς της Ελλάδος.
Με αυτά τα δεδομένα, το πρωΐ της Τετάρτης 28ης Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10 π.μ. σε όλους τους ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα ψαλεί νεκρώσιμο τρισάγιο, κατά την διάρκεια του οποίου θα ηχούν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Με συντριβή καρδίας ευχόμασθε και προσευχόμασθε υπέρ αναπαύσεως των «εν τω σιδηροδρόμω βιαίως τελειωθέντων αδελφών ημών», την δε διεκδικουμένη δικαίωση της μνήμης και της θυσίας τους ενθέρμως και ανεπιφυλάκτως υποστηρίζουμε.