ΑθλητικάΠρωτοσέλιδα
Τα σενάρια για Superleague 2 και Football League

Ολοκληρώθηκαν εχθές τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής με τον Διαγόρα Ρόδου να παίρνει το πολυπόθητο εισιτήριο και να γίνεται η 14η ομάδα της Football League της επόμενης σεζόν.
Τι προκύπτει όμως με τα σενάρια 14 ομάδων στην Superleague 2; Πως διαμορφώνονται η Β’ και η Γ’ Εθνική κατηγορία την επόμενη σεζόν; Το kavalapoint αναλύει:
Το αρχικό πλάνο για την Superleague 2 μιλούσε για 12 ομάδες. Τις 8 ομάδες που θα τερμάτιζαν στις θέσεις 3-10 στην φετινή Football League, τις 3 ομάδες που θα κατακτούσαν τις θέσεις 14-16 στην φετινή Superleague και την ηττημένη ομάδα του επερχόμενου μπαράζ ανάμεσα στην 2η ομάδα της φετινής Football League (Πλατανιάς Χανίων) και στην 13η της Superleague (ΟΦΗ).
Η νέα Football League θα αποτελείται από 14 ομάδες. Τις 8 πρωταθλήτριες της φετινής Γ’ Εθνικής, τους 4 δευτεραθλητές που κέρδισαν τα μπαράζ αλλά και δυο ομάδες που κατέκτησαν τις θέσεις 11-12 στην φετινή Football League.
Μετά την ψήφιση της αναδιάρθρωσης στην Βουλή, έμεινε ανοιχτό το «παραθυράκι» της αύξησης των ομάδων της Superleague 2 από 12 ομάδες σε 14 ενώ στο πρωτάθλημα της Football League δεν υπήρξε αυξομείωση των ομάδων.
Αυτό σημαίνει πως μαθηματικά πρέπει να υπάρξουν δυο ακόμη ομάδες οι οποίες θα συμπληρώσουν το κενό που προκύπτει από την αύξηση των επαγγελματικών σωματείων από 42 σε 44.
Επίσης άγνωστο ακόμη το ποιες ομάδες θα καλύψουν τις 2 εξτρά θέσεις της Superleague 2. Οι περιπτώσεις που έχουν ακουστεί περισσότερο είναι:
- Παραμονή τελικώς των ομάδων που τερμάτισαν στις θέσεις 11-12 στην φετινή Football League (Ηρακλής, Α.Ο Τρίκαλα).
- Διεξαγωγή αγώνων μπαράζ ανάμεσα στις πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής όπου θα προκύψουν 2 εισιτήρια.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση από τις παραπάνω 2, θα υπάρξει κενό 2 θέσεων στην Football League το οποίο θα κληθούν να καλύψουν κατά πάσα πιθανότητα δευτεραθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής που δεν πήραν το εισιτήριο της ανόδου μέσα από την διαδικασία των μπαράζ.
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ SUPERLEAGUE 2 ΚΑΙ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE ΣΗΜΕΡΑ
SUPERLEAGUE 2 (12 ΟΜΑΔΕΣ)
- ΑΕ Καραϊσκάκης
- Α.Ο Κασσιόπη
- ΑΟΧ/Κισσαμικός
- Απόλλων Σμύρνης
- Απόλλων Λάρισας
- Απόλλων Πόντου
- Δόξα Δράμας
- Εργοτέλης
- Λεβαδειακός
- ΠΑΣ Γιάννινα
- Παναχαϊκή
- Πλατανιάς Χανίων/ΟΦΗ
FOOTBALL LEAGUE (14 OMAΔΕΣ)
- ΑΕ Ασπροπύργου
- Αιγάλεω
- A.O Καβάλα
- Α.Ο Τρίκαλα
- Βέροια
- Διαγόρας Ρόδου
- Ηρακλής
- Θεσπρωτός
- Ιάλυσος Ρόδου
- Ιωνικός
- Κρόνος Αργυράδων
- Ολυμπιακός Βόλου
- ΟΦ Ιεράπετρας
- Π.Ο Τριγλίας