ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Ο Γ. Πασχαλίδης στη συνάντηση ΚΟΦ Ελλάδας-Σλοβακίας με την Πρέσβη της Σλοβακίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Οι ενισχυμένες συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών κατά την πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ του Προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας-Σλοβακίας με συμμετοχή των κ.κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, Ιωάννη Πασχαλίδη και Γεωργίου Σταμάτη και της Πρέσβεως της Σλοβακίας, κυρίας Marcela Hanusová.

Ο πρόεδρος της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Σλοβακίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε στην πολυεπίπεδη και ενισχυμένη συνεργασία με τη Σλοβακία που βαίνει αναπτυσσόμενη στην ομάδα της Ευρωζώνης, σε μία περίοδο που η Ελλάδα, από τη μεριά της, πορεύεται με αναβαθμισμένη οικονομία, έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μελλοντική πρόκληση.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στις υπάρχουσες συνεργασίες των δύο χωρών, υπό το πρίσμα των επισκέψεων υψηλού επιπέδου στη Σλοβακία κατά την τελευταία διετία, με σύντομη αναφορά στο μνημόνιο συνεργασίας σε θέματα άμυνας και στις συνέργειες επί ζητημάτων κοινωνικής πολιτικής. Ιδιαιτέρως τονίστηκε η εκατέρωθεν βούληση για επέκταση των κοινοβουλευτικών ανταλλαγών μέσω ομάδων φιλίας και άλλων επιτροπών. Παράλληλα, συζητήθηκε η προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, καταλήγοντας ότι ο συνδυασμός επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και ελληνικά αξιοθέατα προβλέπεται να αποδώσει έτι περαιτέρω στις ήδη ανεπτυγμένες πολιτισμικές και τουριστικές ανταλλαγές. Έμφαση δόθηκε επίσης, στην προσφορά σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες και υποστήριξη σχετικών διοργανώσεων.

Η Πρέσβης, από τη μεριά της, υπενθύμισε την αδελφοποίηση μεταξύ Καλαβρύτων και της πόλης Νέμετσκα, τη συμμετοχή της χώρας της σε πλήθος εκθέσεων (Filoxenia, Defea), καθώς και την πάντοτε δυναμική συνδρομή σε περιόδους που η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει πυρκαγιές.

Τέλος, η ελληνική αντιπροσωπεία συμφώνησε ότι θα μπορούσαν συντομότατα να δρομολογηθούν οι κοινοβουλευτικές ανταλλαγές. Παράλληλα αναφέρθηκαν στον τομέα του τουρισμού επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί το δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό των Σλοβάκων τουριστών, ενώ δεν παρέλειψε να ενημερώσει τη συνδρομή στην ανάπτυξη του τουρισμού της θρησκευτικής παράδοσης που υποστηρίζεται από ανεκτίμητης αξίας κειμήλια, όπως η πρωτότυπη εικόνα της Παναγίας Σουμελά από τον Πόντο στο Ορος Βέρμιο και το Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο από την Τραπεζούντα. Ειδική αναφορά έγινε για εμβληματικούς ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, όπως οι βασιλικοί τάφοι της Βεργίνας που αποτελούν σημείο αναφοράς.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close