ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα
Ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε στην 3η Διακρατική Συνάντηση του έργου “Crea Centers”
Την 1η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η 3η διακρατική συνάντηση του έργου CREA CENTERS του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Black Sea Basin 2014 -2020, στο πλαίσιο του οποίου η Μεγάλη Λέσχη έχει ξεκινήσει την μεταμόρφωσή της σε θερμοκοιτίδα πολιτιστικής βιομηχανίας για την πόλη μας.
Την συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, φιλοξένησε το Κέντρο Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της Ουκρανίας και σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι όλου του εταιρικού σχήματος και συγκεκριμένα από: τον Δήμο Cekmekoy (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία) που είναι και ο επικεφαλής εταίρος, τον Δήμο Κωστάντζας (Ρουμανία), τον Δήμο Καβάλας (Ελλάδα) και τον Δήμο Byala (Βουλγαρία).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εταίροι παρουσίασαν την πρόοδο των εργασιών τους κατά τους 18 μήνες υλοποίησης του έργου καθώς και το πλάνο τους για το 4ο και τελευταίο εξάμηνο.
Ο Δήμος Καβάλας, ο οποίος μέχρι και σήμερα έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες δράσεις σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, παρουσίασε αναλυτικά τις μαζικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του έργου ενώ ανέλυσε τον τρόπο επιλογής των συμμετεχόντων καθώς και την διαδικασία ενεργοποίησης της Μεγάλης Λέσχης σε θερμοκοιτίδα πολιτισμού και διακρατικής συνεργασίας.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποί του τόνισαν την αξία που προσέδωσε στο διακρατικό χαρακτήρα του έργου η απευθείας μετάδοση (live streaming) των υλοποιηθέντων εκδηλώσεων σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες.
Ο Επικεφαλής Εταίρος (Δήμος του Cekmekoy) του έργου συντόνισε την συζήτηση που αφορά στην αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος του έργου και την υλοποίηση των υπολοιπόμενων δράσεων και εκδηλώσεων ενώ οι εταίροι ανέλυσαν διεξοδικά την δυνατότητα κοινής προώθησης των μαζικών εκδηλώσεων στις συμμετέχουσες χώρες. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον συντονισμό και την οικονομική διαχείριση του έργου.
Από μεριάς της, η ομάδα εργασίας του Δήμου Καβάλας συνεχίζει την διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο του έργου και βοηθά νέους καλλιτέχνες από την περιοχή μας να αναδείξουν το έργο τους και να δημιουργήσουν συνέργειες με άλλους καλλιτέχνες σε τοπικό ή διακρατικό επίπεδο ενώ ταυτόχρονα τονώνει το πολιτιστικό προϊόν και βάζει την πόλη μας στο κέντρο του πολιτιστικού χάρτη.
Το κοινό επιχειρησιακό πρόγραμμα Λεκάνη Μαύρης Θάλασσας 2014-2020 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας και τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.
Αυτό το άρθρο έχει παραχθεί με την οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Καβάλας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αντικατοπτρίζει τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.