ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Γιατί τόσες συχνές διακοπές  νερού στις Κρηνίδες;

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι!

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές



 






Το 2010, την περίοδο που ο Δήμος Φιλίππων ενώθηκε με τον Δήμο Καβάλας, στο δίκτυο ύδρευσης των Κρηνίδων υπήρχαν αρκετές δεκάδες  βάνες οι οποίες επέτρεπαν τη διακοπή νερού τμηματικά. Υπήρχε δηλαδή η δυνατότητα σε οποιαδήποτε βλάβη να γίνει περιορισμένη διακοπή υδροδότησης και όχι σε όλη την Κοινότητα.

 

Με τον καιρό, οι βάνες αυτές δεν χρησιμοποιήθηκαν από τη ΔΕΥΑΚ, με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούσαν να τις εντοπίσουν. Φτάσανε μάλιστα και στο σημείο να πουν ότι ο λόγος που δεν μπορούν να εντοπίσουν τις βάνες είναι γιατί δεν συνεργάστηκαν οι πρώην υπάλληλοι του δήμου Φιλίππων!

Με το πέρασμα των χρόνων οι βάνες αυτές παραμελήθηκαν και σήμερα παραμένουν ανενεργές και στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν  υποστεί σημαντικές φθορές και δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν να διακόπτεται η ύδρευση όλων των Κρηνίδων σε κάθε μικρή ή μεγάλη βλάβη. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι των Κρηνίδων βιώνουν περισσότερες διακοπές νερού και αναρωτιούνται για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Παρά τις υποσχέσεις της ΔΕΥΑΚ να προχωρήσει στην  επαναλειτουργία αυτών των βανών, κάτι τέτοιο δεν έγινε, υποστηρίζοντας στη συνέχεια  ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί όλο το δίκτυο ύδρευσης το οποίο πλέον θεωρείται πεπαλαιωμένο. Ούτε αυτό έγινε, αν και υπήρξαν προσπάθειες να βρεθεί χρηματοδότηση από τη στιγμή που έχει συνταχθεί μελέτη.

 

Ένας δεύτερος λόγος είναι το προβληματικό δίκτυο που υπάρχει σε αρκετά σημεία των Κρηνίδων. Οι ίδιες βλάβες στα ίδια περίπου σημεία που δικαιολογημένα προκαλούν την αντίδραση των κατοίκων. Ένα βομβαρδισμένο τοπίο με πρόχειρα μπαλώματα , πινακίδες  και κόκκινες κορδέλες γύρω από το σημείο της βλάβης.

Η ουσία και το τελικό αποτέλεσμα μαρτυρεί ότι πηγαίνουμε προς τα πίσω, από τη στιγμή που οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη μέχρι το 2010 ήταν πολύ καλύτερες από αυτές που υπάρχουν σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στις Κρηνίδες υπήρχαν πάνω από 100 βάνες που βοηθούσαν την τμηματική διακοπή νερού. Σήμερα κλείνουν και ανοίγουν μόνο την κεντρική βάνα διακόπτοντας  την ύδρευση σε όλη την Κοινότητα. Πέρα από αυτό δημιουργούνται και αρκετά προβλήματα από τις συνεχόμενες διακοπές στα νοικοκυριά των σπιτιών .

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα που υπάρχει σήμερα, αποτυπωμένη χωρίς συναισθηματισμούς και υπερβολές.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Close