ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Κωστής Σιμιτσής: Απολογισμός των έργων της παράταξης 2011 – 2014 και κριτική στη σημερινή διοίκηση (+video)

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές



 






 

Σήμερα, στο τέλος αυτής της διαδρομής μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλω στους συμπολίτες μου να παρουσιάσω έναν συνοπτικό απολογισμό έργων, μελετών και σχεδιασμών της περιόδου αυτής. Ο απολογισμός αυτός όμως γίνεται και «τιμής ένεκεν» προς τους συνεργάτες μου.

Σήμερα Πέμπτη, 7/3/2019, ο επικεφαλής της παράταξης Κωστής Σιμιτσής έδωσε  συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό των έργων της παράταξης   2011 – 2014 στο ξενοδοχείο Galaxy Airotel.

 

Διαβάστε τι αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου καθώς επίσης και τα δελτία τύπου που λάβαμε από τον πρώην δήμαρχο και σημερινό υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Κωστή Σιμιτσή.

 

Τελευταία συνέντευξη

Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου.
Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία μας. Είχε καλές και κακές στιγμές . Όλες όμως έγιναν στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για το καλό της Καβάλας και των Καβαλιωτών. Από το 2005 μέχρι σήμερα, 13 συναπτά έτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε από την πλευρά της διοίκησης είτε από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ποτέ δεν προσπάθησα να λογοκρίνω, να φιμώσω, να διώξω και να μηνύσω τους δημοσιογράφους. Η ελευθερία της έκφρασης ήταν για μένα ιερή. Όταν κατέβηκα στον στίβο της πολιτικής, από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκα το ενδεχόμενο της σκληρής κριτικής, ακόμη κι εκείνης που υπερβαίνει τα ακραία όρια και γίνεται άδικη. Πιστεύω πως ο κόσμος έχει κρίση και αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Όταν συμβαίνει.

Το καλοκαίρι του 2010 κάναμε τον απολογισμό των τεσσάρων ετών της δημαρχίας μου. Συνοψίστηκε σε ένα τεύχος, που παρουσιάστηκε δημόσια και διανεμήθηκε στους δημότες. Μπορεί κανείς να δει τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και τα έργα μας για να κάνουμε την Καβάλα καλύτερη πόλη, όπως ήταν τότε το όνομα του συνδυασμού μας. Το τεύχος αυτό αποτέθηκε στα αρχεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αλλά υπάρχει και σε ψηφιακή μορφή και είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.simitsis.blogspot.com

Οι συνθήκες αμέσως μετά άλλαξαν δραματικά. Η κρατική επιχορήγηση μειώθηκε κατά 60%. Εκεί που παίρναμε 100€, μας έδιναν πια μονάχα 40€. Με τους συνεργάτες μου αποφασίσαμε να κόψουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε τις δαπάνες δημοσίων σχέσεων. Κάθε ευρώ που παίρναμε από τους δημότες μας ή από τον κρατικό προϋπολογισμό θα πήγαινε σε έργα, σε μελέτες, σε δράσεις. Χωρίς εντυπωσιασμούς, χωρίς σπατάλες.

Θα θυμίσω εδώ ότι οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις την περίοδο εκείνη κόστιζαν στον Δήμο Καβάλας 25.000€. Το ίδιο κόστιζε το airshow. Και κάποιοι μας κατέκριναν αυστηρά για τα έξοδα αυτά. Ανάμεσά τους αρκετοί από εσάς. Τις ίδιες ακριβώς εκδηλώσεις διοργανώνει σήμερα η κ. Τσανάκα σπαταλώντας 120.000€ για τα Χριστούγεννα και 260.000€ για το airshow. Ένα από τα θύματα των αιματηρών οικονομιών μας ήταν και ο απολογισμός της τετραετίας 2011-2014. Πιθανό να ζημιωθήκαμε πολιτικά από αυτή την έλλειψη. Δεν μετανιώνω όμως. Ο πολίτης έχει κι αυτός τη δική του υποχρέωση να ενημερώνεται από όλες τις πηγές, να διασταυρώνει τις ειδήσεις, να μην αρκείται σε μονομερείς πληροφορίες.

Σήμερα, στο τέλος αυτής της διαδρομής μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλω στους συμπολίτες μου να παρουσιάσω έναν συνοπτικό απολογισμό έργων, μελετών και σχεδιασμών της περιόδου αυτής. Ο απολογισμός αυτός όμως γίνεται και «τιμής ένεκεν» προς τους συνεργάτες μου. Σε δύσκολες και σκοτεινές εποχές ευτύχησα να έχω συνεργάτες που δούλεψαν με αφοσίωση και αυταπάρνηση. Με φαντασία και ανοιχτό πνεύμα. Με προσήλωση στους στόχους της πόλης αλλά και διάθεση υπέρβασης των καθιερωμένων. Πάντα για το καλό της πόλης και των πολιτών. Σχεδιάσαμε, ολοκληρώσαμε και δρομολογήσαμε πράγματα που ήταν πρωτοφανή σε ποσότητα και ποιότητα. Όσα πετύχαμε ως ομάδα στο δύσκολο παρελθόν αποτελεί εγγύηση πως τα στελέχη αυτής της ομάδας μπορούν να πετύχουν ακόμη πιο πολλά -και πιο ενδιαφέροντα  – πράγματα στο μέλλον.

Παρουσιάζω σήμερα τον σύντομο ψηφιακό απολογισμό της τετραετίας 2011-2014. Σύντομος, γιατί αναγκαστικά περιέχει το minimum των διαθέσιμων πληροφοριών και στηρίζεται κυρίως στο φωτογραφικό υλικό. Ψηφιακός, γιατί έτσι εφαρμόζεται στην πράξη η δημοκρατική πλευρά του Διαδικτύου: με το ελάχιστο δυνατό κόστος διαχέουμε την πληροφορία σε ένα απεριόριστο ακροατήριο. Όποιος θέλει περισσότερα στοιχεία μπορεί να απευθυνθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ή σε εμάς τους ίδιους.

Δεν θα αναφέρω βέβαια τα έργα ένα προς ένα. Θα επαναλάβω κάποιους αριθμούς, που είχε καταγράψει ο Λεωνίδας Παππάς στην αντιπαράθεση που είχε με έναν αντιδήμαρχο πριν από λίγους μήνες. ΜΟΝΟ στο ΕΣΠΑ εντάξαμε 47 έργα, δράσεις και μελέτες, καθώς και πάνω από 15 ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα περισσότερα είχαν τελειώσει μέχρι το τέλος του 2014. Μερικά ολοκληρώθηκαν αργότερα με το ζόρι ή απλώς συνεχίζουν με βραδείς ρυθμούς. Άλλα τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι εξαιτίας της ανικανότητας της σημερινής διοίκησης. Επιπλέον, εμείς ολοκληρώσαμε δεκάδες παρεμβάσεις στις γειτονιές και τα χωριά μας, βελτιώνοντας τη ζωή των κατοίκων και λύνοντας χρόνια προβλήματα. Και εκπονήσαμε σοβαρά σχέδια για το μέλλον της πόλης. Αν με ρωτούσατε ποιο θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της διοίκησης της κ. Τσανάκα θα σας έλεγα πως είναι η έλλειψη προοπτικής, η απουσία σχεδιασμού και έμπνευσης, το γεγονός ότι άφησε στη μέση τον συνολικό πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου μας. Αδιαφορεί για τα μεγάλα και ταυτόχρονα ξεχνά την καθημερινότητα των πολιτών.

Εν πάση περιπτώσει, από εδώ και πέρα άλλοι θα μιλούν για τη δήμαρχο και θα την κρίνουν, με τελικό επιστέγασμα τη λαϊκή ετυμηγορία τον Μάιο που μας έρχεται. Επανέρχομαι στο κύριο θέμα μας, που είναι το ψηφιακό αποτύπωμα των έργων μας. Όποιος θέλει να δει και να κρίνει ή να συγκρίνει, μπορεί να μπαίνει είτε α) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.simitsis.blogspot.com

   είτε β) στο Facebook στην προσωπική μου σελίδα ανοίγοντας τον             παραπάνω σύνδεσμο (link)

             είτε γ) στην ιστοσελίδα της παράταξης

<< Καβάλα – Φίλιπποι Ανοιχτή Πόλη>> στην διεύθυνση www.simitsis.gr

 

Τα κεφάλαια στα οποία διαρθρώνεται τυπικά το έργο μας είναι:

  1. Παιδικοί Σταθμοί
  2. Σχολεία
  3.  Άλλες Κοινωνικές Δομές
  4. Περιβάλλον – Πολεοδομικός Σχεδιασμός
  1.  Απορρίμματα – Ανακύκλωση
  2. Αναπλάσεις
  3. Οδοποιία
  4. Πολιτισμός
  5. Πηλοθεραπευτήριο
  6. Ύδρευση – Αποχέτευση

Από το σύνολο των κεφαλαίων αυτών σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ενδεικτικά αυτό που αφορά την Κοινωνική μας Πολιτική 2011-2014 εντάσσοντας σε αυτό και την κτιριακή μας πολιτική για τα σχολεία. Προφανώς, ως ένα βαθμό, αυτό ανταποκρίνεται και στην ιεράρχηση των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε την εποχή της κρίσης. Αποτελεί όμως και τη δική μας ελπίδα για το μέλλον αυτού του τόπου. Της Καβάλας. Της Ελλάδας. Ένας καλός παιδικός σταθμός, ένα καλό σχολείο διαμορφώνουν έναν καλό αυριανό πολίτη. Αυτόν που θα φτιάξει μια καλύτερη πατρίδα.

 

 

Δελτία  τύπου 

 

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ

(Ας ελπίζουμε όμως, οι νοοτροπίες μπορούν να αλλάξουν,

έστω και δύσκολα)

 

Τον περασμένο Οκτώβρη σχολίασα τα μικρά και τα μεγάλα ψέματα της κ. Τσανάκα. Είναι, άραγε, δική της συνήθεια ή οφείλεται στους συνεργάτες της; Προτιμώ να πιστεύω το δεύτερο. Όπως και νάχει, η δήμαρχος πρέπει να προσέχει. Ο κόσμος περιμένει από αυτήν αλήθειες και έργο και όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα.

 

Πριν από λίγες μέρες παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με θέμα τον απολογισμό του πρώτου πεντάμηνου στη δημαρχία. Όμως η ομιλία της αναλώθηκε σε προβλήματα που δήθεν της κληροδοτήσαμε και όχι στο σχεδιασμό για το μέλλον της πόλης μας. Γι’ αυτό και η δική μας συντομότατη απάντηση είχε τίτλο “Κοιτάζει κανείς το παρελθόν, όταν δεν έχει να πει κάτι για το μέλλον”.

 

Περί ήθους, δεοντολογίας και διαχείρισης…

 

Οι διαθέσεις της φάνηκαν από την αρχή, όταν παρέθεσε τις δικαστικές και πειθαρχικές διαδικασίες που εξελίσσονται αυτή την εποχή. Γνωστά όλα. Σε τι άραγε εμποδίζουν την ορθή διοικητική και οικονομική λειτουργία των υπηρεσιών; Η δικαιοσύνη καλά κάνει και ερευνά τις καταγγελίες που φτάνουν στ’ αυτιά της. Ακόμη κι αν προέρχονται από την πολιτικά ιδιοτελή και εχθρική αντιπολίτευση της περιόδου 2011-2014, όπως συνέβη με την υπόθεση του Κοινωνικού Παντοπωλείου όπου η ίδια η κ. Τσανάκα συνυπέγραψε την καταγγελία και την προώθησε στην Εισαγγελία. Αν νομίζει πως αποκτά ηθικό πλεονέκτημα έναντι της προηγούμενης διοίκησης, κάνει λάθος, επειδή το ήθος δεν επιδεικνύεται αλλά αποδεικνύεται στην πράξη, με καθημερινό αγώνα ενάντια σε παγίδες, εμπόδια, πειρασμούς.

 

Χάνει όμως η δήμαρχος κάθε ενδεχόμενο πλεονέκτημα όταν της ξεφεύγουν ανυπόστατα πράγματα. Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα: 1) Η ΕΔΕ για την απώλεια τιμολογίου εργασιών σε Λύκειο της πόλης μας αφορά πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη δική της θητεία. 2) Δεν υπάρχει εργολάβος που δήθεν πέτυχε έκδοση δικαστικής απόφασης σε βάρος της ΔΕΥΑΚ για 600.000€, το ομολόγησε άλλωστε δημόσια και ο καινούργιος Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. 3) Και η οφειλή 180.000€ προς εργολάβο δεν ήταν του Δήμου αλλά της ΔΕΠΟΣ, η οποία την εξόφλησε (αξίζει εδώ να θυμίσω πως αμύνθηκα σθεναρά στη δολιότητα αυτής της κρατικής επιχείρησης και βρέθηκα τρεις φορές κατηγορούμενος, επειδή αρνιόμουν να πληρώσει ο Δήμος Καβάλας τη δική του συμμετοχή στα χρέη της Κοινοπραξίας Δήμου – ΔΕΠΟΣ, έτσι είναι όμως η διοίκηση, έχει προβλήματα και δυσκολίες, δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα).

 

Κρύβοντας τις τωρινές αδυναμίες…

Δεν θέλω να παρελθοντολογήσω και να πέσω στο ίδιο σφάλμα με τη δήμαρχο. Όμως η φράση “εικόνα εγκατάλειψης στην υπηρεσία εσόδων” δεν ταιριάζει στο ποσό των 10.144.000€ που παραδόθηκαν μετρητοίς στην καινούργια διοίκηση την 1 Σεπτεμβρίου. Ούτε με το αποθεματικό 3.500.000€ της Δημωφέλειας. Ούτε με το τελικό και πρωτοφανές αποθεματικό του Δήμου 500.000€ στις 31.12.2014. Ούτε με την Τριμηνιαία Έκθεση αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Δ´ τριμήνου 2014, που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 18.2.2015 και στην οποία φαίνεται μεταξύ άλλων στον τομέα των εσόδων ότι από τις οφειλές παρελθόντων ετών βεβαιώθηκε το 118,53% του προϋπολογισμού, δηλαδή βεβαιώθηκαν περισσότερα από όσα είχαν προϋπολογιστεί, ενώ στον τομέα των εξόδων από τα τιμολογηθέντα εξοφλήθηκε ποσοστό 92,91%, δηλαδή πρακτικά ο Δήμος δεν χρωστάει τίποτε και σε κανέναν. Πού βρήκε η καινούργια διοίκηση 290.000€ για να ενισχύσει τους Παιδικούς Σταθμούς, αν όχι στο υγιές και γεμάτο ταμείο που της παραδώσαμε;

 

Είναι εύκολο να λες “παρέλαβα χάος”, το σημαντικό όμως είναι να δείξεις τι έκανες για να διορθώσεις την όποια κατάσταση, τι διόρθωσες, πώς τα κατάφερες και ποια ακριβώς αποτελέσματα είχαν οι προσπάθειές σου. Και τι σχεδιάζεις για το μέλλον. Ως προς αυτά τα σημεία η κ. Τσανάκα ήταν φειδωλή, σε βαθμό που εύλογα να υποψιάζομαι πως η απουσία σχετικών πληροφοριών δεν οφείλεται στη σεμνότητα παρά μόνον στην απουσία συγκεκριμένης πρότασης. Γιατί και αυτά που διατυμπάνισε με περισσή θέρμη και ικανοποίηση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η έναρξη της υλοποίησης των σχεδίων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη διοίκηση. Πχ η μετατροπή των Λασπόλουτρων Κρηνίδων σε σύγχρονη μονάδα λουτροθεραπείας, με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Jessica. Ο σχεδιασμός αυτός παραδόξως είχε συναντήσει τη λυσσώδη αντίδραση της παράταξης της κ. Τσανάκα πριν από ένα χρόνο και την αρνητική της ψήφο. Σήμερα όμως η ίδια παράταξη σφετερίζεται τη μελέτη και προβάλλει το σχέδιο για δικό της. Χαλάλι!Αρκεί να το προχωρήσει, προσθέτοντας και τη δική της πινελιά.

 

Τα ίδια ισχύουν για τους πραγματικά μεγαλόπνοους σχεδιασμούς που προέκυψαν από ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως, και πάλι ενδεικτικά, το STATUS (σχεδιασμός για το αστικό μέλλον και το μοντέλο ανάπτυξης της πόλης) και το MARE NOSTRUM (μελέτη για την αξιοποίηση όλου του ανατολικού παραλιακού μετώπου, από το Καρνάγιο μέχρι τη Ν. Καρβάλη). Ξεκίνησαν το 2012 με ουσία και χωρίς τυμπανοκρουσίες και τώρα συνεχίζουν. Η διοίκηση Τσανάκα τα οικειοποιείται, όπως και όλα τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ (η δήμαρχος τα χαρακτήρισε “ημιτελή”, δεν είναι όμως “μισοτελειωμένα” αλλά “συνεχιζόμενα” – δεν πρόκειται για λάθος, γιατί μιλάει πολύ καλά ελληνικά, αντίθετα είναι ολοφάνερη η προσπάθεια να τα μειώσει). Πριν από αρκετό καιρό είχα ευχηθεί δημόσια στην κ. Τσανάκα να αντιμετωπίσει τις μισές δυσκολίες από τις δικές μας και να κληροδοτήσει στον διάδοχό της το 2019 το διπλάσιο έργο. Γίνεται;

 

Και μερικές προτάσεις (αντί για κριτική).

Τι θα μπορούσε κανείς να πει τελείως συνοπτικά για το “από εδώ και πέρα” της διοίκησης; Μέσα στον Δήμο η κ. Τσανάκα είναι καλό να επανεξετάσει τις σχέσεις της με το στελεχικό δυναμικό. Δεν αρκεί να καταγγέλλει το Οργανόγραμμα που ψήφισε και η ίδια. Ούτε να τα βάζει με ανθρώπους που ρισκάρουν με την υπογραφή τους πολύ περισσότερα από όσα διακινδυνεύουν οι αιρετοί. Ας προσαρμόσει το Οργανόγραμμα στις νέες συνθήκες, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η διοίκηση. Στη σημερινή κατάσταση τίποτε δεν είναι θέσφατο και τίποτε δεν χρειάζεται να έχει τη μακρόχρονη διάρκεια των Ευαγγελίων.

 

Στις σχέσεις του Δήμου με την κοινωνία, οφείλει να αντιληφθεί την ηγετική θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να δράσει ανάλογα. Ο Δήμος σήμερα δεν είναι μόνο καθημερινότητα (που αποτελεί ακόμη βέβαια σοβαρό στοιχείο της τοπικής αυτοδιοίκησης και πρέπει να προσεχτεί). Είναι κυρίως στρατηγική (τι γίνεται με το Επιχειρησιακό Σχέδιο; με το ΕΣΠΑ; με τα ευρωπαϊκά προγράμματα; με τις κάθε λογής διεκδικήσεις; με τον πολιτισμό; με τον τουρισμό και τη μετατροπή της περιοχής σε προορισμό ετήσιας διάρκειας;).

 

Ταυτόχρονα, ο Δήμος είναι και το κυρίαρχο, υποδειγματικό θα έλεγε κανείς, μοντέλο για όλη την πόλη. Στην αισθητική, στη λειτουργία, στο ήθος. Μέχρι στιγμής λίγα πράγματα μας κάνουν να αισιοδοξούμε σχετικά. Οι πρώτες αποφάσεις της διοίκησης ήταν να αυξηθούν οι μισθοί των Προέδρων. Στον αριθμό των ειδικών συνεργατών δεν έγινε μείωση, ίσα – ίσα καθημερινά προσλαμβάνονται καινούργιοι με μπλοκάκια, χωρίς σχέδιο, χωρίς προδιαγραφές ή απαιτήσεις, χωρίς υποχρέωση χρήσιμου παραδοτέου. Και οι αιρετοί κάνουν πολλά ταξίδια χωρίς ουσιαστική ενημέρωση για όλη αυτή την κινητικότητα (πάλι ενδεικτικά: γιατί χρειάστηκε να πάει με έξοδα του Δήμου μας ο αντιδήμαρχος πολιτισμού σε ομιλία προς τιμήν του Μπουτάρη στην Κωνσταντινούπολη; ποια θεατρική ωφέλεια θα έχουμε εμείς οι Καβαλιώτες από την τετραήμερη εξόρμηση της Προέδρου και της Αντιπροέδρου του ΔΗΠΕΘΕ στην Κωνσταντινούπολη;). Κι ενώ δεν έχει ακόμη αποκρυσταλλωθεί το πολιτιστικό όραμα της νέας διοίκησης, τα έξοδα αυξάνουν ιλιγγιωδώς αλλά οι εκδηλώσεις μικραίνουν ή κινδυνεύουν να χαθούν (τι παραπάνω έγινε στις φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τις περσινές ώστε να κοστίσουν 40.000€ παραπάνω; γιατί αργήσαμε να οργανώσουμε το airseashow;).

 

Συμπέρασμα: η κ. Τσανάκα και οι συνεργάτες της έχουν πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουν μέχρι να αντιληφθούν τις πραγματικές ανάγκες της Καβάλας. Μέχρι τότε θα πρέπει περισσότερο να σκέφτονται, να στοχάζονται, να μελετούν, να διαπορούν, να ρωτούν, να μαθαίνουν και λιγότερο να μιλούν. Έτσι θα γίνουν μια καλή διοίκηση, που θα ωφελήσει τους Καβαλιώτες.

 

25 Φεβρουαρίου 2015

 

 

 

Κέρδη

 

Τι παραδώσαμε το 2014 στην παράταξη Τσανάκα;

Η χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αποκαλυπτική.

 

  • 300.000€ ταμείο στη Δημωφέλεια, σε καταθέσεις σε Τράπεζες σύμφωνα με τον επίσημο πλέον απολογισμό του 2014, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία -για τις υποδομές, τις μελέτες, τους σχεδιασμούς θα μιλήσουμε άλλη φορά (θυμίζω πως στο ταμείο του Δήμου αφήσαμε 10.300.000€).
  • 000€ κέρδη στο ΔΗΠΕΘΕ, επίσης σύμφωνα με τον απολογισμό του 2014 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Το 2009 οι ζημίες, εξαιτίας της μεγάλης μείωσης της κρατικής επιχορήγησης ήταν πάνω από 250.000€ και μέσα σε 5 χρόνια καταφέραμε να τις υπερκαλύψουμε και να έχουμε κέρδη.
  • Πλήρη τουριστικό σχεδιασμό με καινοτόμες προτάσεις βασισμένες στον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και τους ειδικούς.
  • Δεκάδες έργα που είτε κλείνουν τώρα που τελειώνει το ΕΣΠΑ, είστε μεταφέρονται ως γέφυρα στο επόμενο ΕΣΠΑ (δεν ολοκληρώθηκαν με ευθύνη των κυβερνήσεων).
  • Μεθόδους για την επίλυση κρίσεων και την αντιμετώπιση προβλημάτων (πχ μισθοδοσία σχολικών καθαριστριών).

 

Μακάρι η παράταξη Τσανάκα να είναι το ίδιο περήφανη με εμάς το 2019, όταν θα παραδίδει τη διοίκηση του Δήμου.

 

27 Νοεμβρίου 2015

 

 

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ

 Η κ. Τσανάκα ψάχνει να βρει παρέα στον βηματισμό “σημειωτόν”, με τον οποίο ασκείται εδώ και δύο χρόνια στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Έχει οργανώσει εκδήλωση απολογισμού για την Τρίτη το απόγευμα και προσπαθεί, προσκαλώντας μεγάλο αριθμό συμπολιτών, να αντισταθμίσει την απουσία έργου. Αυτός ο τρόπος διαφήμισης ταιριάζει απολύτως με την αντίληψη που διακατέχει την ίδια και τα στελέχη της για τη λειτουργία του Δήμου ως ενός διαρκούς και θορυβώδους πανηγυριού.

 

Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιάσει και το όραμα της διοίκησής της για τα επόμενα χρόνια. Το αναμένουμε με αγωνία και ενδιαφέρον. Προεκλογικά δεν είχε πει τίποτε απολύτως και απλώς υποσχέθηκε να δώσει δουλειά στις ταβέρνες. Έστω κι έτσι είναι καιρός πια να μάθουμε όλοι οι Καβαλιώτες πού το πάει. Ελπίζουμε να δώσει στοιχεία και λεπτομέρειες και να μη καταφύγει για άλλη μια φορά σε γενικολογίες.

 

28 Νοεμβρίου 2016



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Close