ΚοινωνικάΟικονομίαΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Απορρίφτηκε από την Αποκεντρωμένη η πρόταση – απόφαση αναδρομικής έκπτωσης 20% για το νερό άρδευσης του 2024

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Η απόρριψη της  πρότασης για αναδρομική έκπτωση 20% στα τιμολόγια άρδευσης των αγροτών για το 2024 ήταν το πιθανότερο σενάριο και αυτό έγινε πριν από μερικές ημέρες.

 

Ο δήμαρχος Καβάλας  μετά από τα έντονα παράπονα των αγροτών που υπέστησαν μια μεγάλη αύξηση στα τιμολόγια του νερού άρδευσης το 2024, κατέθεσε πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για αναδρομική μείωση σε ποσοστό 20%.

Όλες οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης  αναφέρθηκαν στη μεγάλη πιθανότητα να απορριφτεί η συγκεκριμένη απόφαση διότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας από τη στιγμή που δεν υπάρχει δυνατότητα αναδρομικής αλλαγής τελών.

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι σε περίπτωση που απορριφτεί η πρόταση (κάτι που έγινε) θα πάμε σε αναπροσαρμογή των τιμολογίων για το 2025.

Με απλά λόγια… οι αγρότες θα κληθούν να πληρώσουν το νερό που ξόδεψαν το καλοκαίρι με τα αυξημένα τιμολόγια που ψηφίστηκαν το 2024.

Να σημειώσουμε ότι η συζήτηση που έγινε για μείωση της τιμής άρδευσης ξεκίνησε γιατί από τον Αύγουστο, αρκετές γεωτρήσεις του δήμου Καβάλας εντάχθηκαν σε πρόγραμμα μειωμένης τιμολόγησης και επίσης γιατί το 2024 ήταν μια καταστροφική χρονιά για τους αγρότες λόγω λειψυδρίας.

 

Μιχάλης Κουμρίδης

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Close
eXTReMe Tracker - Free Website Statistics