ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Η θέση της διοίκησης:
Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Μετά από τις θέσεις που δημοσιεύτηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και από τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, θεωρήσαμε οτι θα έπρεπε να μάθουμε και τις θέσεις της διοίκησης του δήμου Καβάλας για το πολύ σημαντικό αυτό πρόγραμμα που αφορά κυρίως ανήμπορους συμπολίτες μας.

Διαβάστε λοιπόν τις θέσεις της διοίκησης μετά από σχετική ερώτηση που κάναμε για τις εξελίξεις στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

 

Η απόφαση του δημάρχου να προχωρήσει ο δήμος Καβάλας σε άσκηση έφεσης κατά της πρωτοβάθμιας  απόφασης δικαστηρίου που αποφάσισε υπέρ της μετατροπής των συμβάσεων  των υπαλλήλων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε αορίστου χρόνου προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, τόσο από την πλευρά των εργαζομένων όσο και από πτέρυγες της αντιπολίτευσης.

Τόσο ο σημερινός δήμαρχος Καβάλας όσο και το δημοτικό συμβούλιο είχαν δεσμευτεί παλαιότερα να μην προχωρήσουν σε έφεση κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης.

 

Τι ήταν αυτό που άλλαξε την απόφαση του δημάρχου;

 

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μεταφέρεται προς τους δήμους, σύμφωνα με εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και την θέση της σημερινής κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει  ότι δεν θα  υπάρχουν στην ίδια περιοχή δύο φορείς που παρέχουν την ίδια υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη θέση του δήμου Καβάλας θα έπρεπε, από τη στιγμή που μετατράπηκαν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου,οι εργαζόμενοι να μεταφερθούν από το νομικό πρόσωπο στο δήμο καβάλας. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει διότι απουσιάζει το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει αυτή τη μεταφορά. Ο δήμος Καβάλας ενδιαφέρεται να κάνει δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» στο δήμο Καβάλας και ζητά από το υπουργείο μια τροπολογία για να πραγματοποιηθεί  η μεταφορά του υπάρχοντος προσωπικού από το νομικό πρόσωπο στο δήμο Καβάλας.

Δεν μπορεί να υφίσταται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στο δήμο Καβάλας και μέσω άλλου νομικού προσώπου. Το πρόβλημα δεν έχει σχέση με τα χρήματα και όπως μας είπανε από τη διοίκηση δεν υπάρχει καμία σκέψη να καταργηθεί το πρόγραμμα.

Από τη στιγμή που ο δήμος Καβάλας αποφασίσθηκε να δημιουργήσει ο ίδιος δομή για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» πρέπει να βρεθεί τρόπος μεταφοράς των εργαζομένων που δικαιώθηκαν  από το νομικό πρόσωπο στο δήμο Καβάλας.

Σύμφωνα πάντα με τη σημερινή διοίκηση, σε περίπτωση που ο δήμος Καβάλας δεν προχωρήσει σε προκήρυξη πρόσληψης για να δημιουργήσει  νέα δομή για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», υπάρχει ο κίνδυνος να μείνει ο δήμος Καβάλας χωρίς εναλλακτική λύση, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να καταργήσει το σημερινό νομικό πρόσωπο.

Ένα όμως από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της διοίκησης είναι ότι έχουν δεσμευτεί απέναντι στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους ότι δεν θα ασκήσουν έφεση.

Από την άλλη ο δήμαρχος Καβάλας εμφανίζεται καθησυχαστικός, υποστηρίζοντας ότι μέσω της προκήρυξης που ετοιμάζει ο δήμος Καβάλας   με σκοπό τη δημιουργία νέας δομής, οι εργαζόμενοι που δικαιώθηκαν δεν θα χάσουν τις θέσεις τους και  μετέχοντας στην συγκεκριμένη προκήρυξη θα συνεχίσουν να εργάζονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που από ξεχωριστό νομικό πρόσωπο θα περάσει πλέον στο δήμο Καβάλας όπως έχει αποφασισθεί από την κυβέρνηση.

Το θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

 



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close