ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Σε στάση εργασίας προχώρησαν οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Σε στάση εργασίας προχώρησαν οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Είναι ένα νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση θα εκχώρηση αρμοδιότητες των ΟΤΑ Β΄ Βαθμού σε ιδιώτες (τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες δόμησης) άμεσα ή έμμεσα, υποβαθμίζοντας τον ρόλο των υπηρεσιών και την εργασία των υπαλλήλων, προωθώντας παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών ΟΤΑ, απαξιώνει συντονισμένα και με σχέδιο το συμβούλια επιλογής προϊσταμένων (ΣΕΠ) καταργώντας την θεσμική εκπροσώπησή τους, εισάγει πρωτοφανείς προβλέψεις στις κρίσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων με σκοπό τον πλήρη έλεγχο της διοικητικής ιεραρχίας, επομένως αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις και ταυτόχρονα στέκεται απέναντι σε χρόνια αιτήματά μας».

thumbnail 1021x580

«ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ»
«ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΡΩΓΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Σήμερα, μετά από 10 χρόνια από την ισχύ του Καλλικράτη τα προβλήματα είναι πολλά και επιγραμματικά συνοψίζονται σε:
Μείωση προσωπικού,
Μείωση μισθών
Μετακινήσεις από Περιφερειακή Ενότητα σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα
Προσυνταξιοδότηση, ( άρθρο 33 Νόμου 4024/2011, Νοέμβριος 2011)
Διαθεσιμότητα – κινητικότητα 2012
Αξιολόγηση
Αξιολόγηση δομών
Μισθοδοσία
Ασφαλιστικό.
Βιώσαμε δέκα χρόνια μια σκληρή μνημονιακή πολιτική λιτότητας και περικοπών στους μισθούς, σε βασικά κοινωνικά αγαθά, με κοινωνικές προεκτάσεις στην ζωή των εργαζομένων και είναι γεγονός ότι όλα αυτά πολλαπλασίασαν και τα προβλήματα στον χώρο της εργασίας μας.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, βιώνοντας την λιτότητα και την ανελέητη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, κατορθώσαμε να αναπτύξουμε δράση, να έχουμε καλύτερη συσπείρωση, περισσότερη μαζικότητα, καταφέραμε να έχουμε αποτελέσματα, αποτελέσματα, που δείχνουν ότι ο μόνος δρόμος, που πρέπει να βαδίσουμε πιο αποφασιστικά είναι αυτός της οργάνωσης της δράσης, του πολλαπλασιασμού των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μας.

Ως υπάλληλοι οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας, να προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε στις καθημερινές απαιτήσεις της εργασίας μας, με κύριο γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, να αντιπαλεύουμε τις δυσκολίες της υποστελέχωσης, της επικάλυψης των αρμοδιοτήτων, τις ελλείψεις σε πόρους και μέσα, τις επιλογές κυβερνήσεων και Περιφερειαρχών, που θέλουν τις Περιφέρειες σαν το μακρύ χέρι του αστικού κράτους.

Στην καταξίωση του θεσμού αυτού θέλουμε μεγάλη συμβολή να έχουν οι εργαζόμενοι. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστούν οι ΟΤΑ Β΄ βαθμού και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας προς την κατεύθυνση αυτή. Η Περιφερειακή αρχή πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το προσωπικό δεν επαρκεί και υπάρχει ανάγκη πρόσληψης νέου, ώστε να καλυφθούν τα κενά.
Το προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας παρέχει μία ευκαιριακή ανακούφιση στη λειτουργία των υπηρεσιών, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει μόνιμη λύση. Από την άλλη η αξιολόγηση των δομών δεν επιτρέπεται να συνδυαστεί με την μείωση των θέσεων εργασίας.
Είναι χρέος μας να παλεύουμε καθημερινά για την προστασία των υπαλλήλων από πλευράς συνθηκών εργασίας ,υγείας, βιοτικού επιπέδου, περιβάλλοντος συνδικαλιστικών ελευθεριών, νομικής κάλυψης, κατοχύρωσης των αποκτημένων δικαιωμάτων τους. Kαι γενικά για την αρτιότερη ανάπτυξη, σφυρηλάτηση και διασφάλιση της ενότητας και δράσης του αυτοδιοικητικού Κινήματος σε αγωνιστική κατεύθυνση, στην υπηρεσία των εργαζομένων και του λαού.

 



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Close