ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Το παράπονο για τη ΔΕΥΑΚ από κάτοικο των Φιλίππων

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Ο Διαμαντής Κουβαλάκης είναι κάτοικος του χωριού των Φιλίππων και θέλησε να μας μιλήσει για όσα πέρασε παραμονή των εκλογών με τις  απροειδοποίητες  διακοπές  του νερού αλλά και για την «απαράδεκτη» όπως μας είπε αντιμετώπιση που είχε όταν προσπάθησε να ζητήσει εξηγήσεις.

Πέρα από την ταλαιπωρία, οι διακοπές του νερού και οι επανασυνδέσεις, προξένησαν πολλές ζημιές για τις οποίες πλήρωσε χωρίς να φέρει αυτός την ευθύνη (κράτησε τις αποδείξεις για όσα ξόδεψε).

 

Ο ίδιος, μιλώντας στο kavalapoint μας είπε τα εξής μεταξύ άλλων:

 

«Το Σάββατο  6 Ιουλίου, παραμονή των εκλογών, διαπίστωσα από το πρωί ότι δεν έχω νερό. Υπέθεσα ότι πρόκειται για βλάβη κι ότι θα επανέλθει.

Αφού πέρασαν αρκετές ώρες, αποφάσισα το απόγευμα να δω τι συμβαίνει. Προσπάθησα να επικοινωνήσω στο τηλέφωνο με ανθρώπους της  ΔΕΥΑΚ αλλά δεν το σήκωνε κανείς. Στη συνέχεια επικοινώνησα με τον τοπικό αντιδήμαρχο, Φίλιππο Τσανακτσή ο οποίος προσπάθησε και αυτός να επικοινωνήσει με τους αρμοδίους αλλά δεν μπόρεσε να βρει κανέναν στο τηλέφωνο. Στη συνέχεια απευθύνθηκα στον εκλεγμένο  δημοτικό σύμβουλο, Θόδωρο Παπαδόπουλο ο οποίος τηλεφώνησε και τελικά επικοινώνησε με τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ  . Μου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι σε μισή ώρα περίπου θα είχα νερό και κάπου εκεί τελείωσε η προσπάθεια μου.

Τόσο ο σημερινός αντιδήμαρχος Φίλιππος Τσνακτσής όσο και ο Παπαδόπουλος Θόδωρος προσπάθησαν να με βοηθήσουν και τους ευχαριστώ. Ωστόσο μετά από δεύτερη επικοινωνία με τον Παπαδόπουλο Θόδωρο  ο οποίος ενδιαφέρθηκε εκ νέου  να μάθει εάν λύθηκε το πρόβλημα μου, διαπίστωσα ότι η πίεση του νερού είχε διαλύσει τα πάντα! Είχε σπάσει ο μειωτήρας  νερού και το φίλτρο που είχα βάλει διότι το νερό έχει πολύ άμμο.

Τα προβλήματα μου είχαν ήδη ξεκινήσει και δεν μπορούσα να βρω κάποιον υδραυλικό. Προσπάθησα να παρακάμψω το φίλτρο και τον μειωτήρα για να επανέλθει το νερό στο σπίτι. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα από την μεγάλη πίεση του νερού και να πλημμυρήσει όλο το υπόγειο του σπιτιού μου. Έπαθα πολλές ζημιές σε συσκευές αλλά και σε κάποια άλλα πράγματα που είχα στο υπόγειο. Μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία γιατί κάποιοι, χωρίς καμία ειδοποίηση, κλείσανε τη βάνα που έδινε νερό στο γήπεδο του χωριού και στα υπόλοιπα σπίτια που υπήρχαν πιο κάτω.

Αναγκάστηκα να κλείσω τον γενικό νερού και δεν είχα νερό καθόλου. Την Κυριακή το πρωί βρήκα υδραυλικό και τακτοποίησα όλες τις ζημιές. Διαπιστώνω ότι  για δεύτερη μέρα, Κυριακή ημέρα εκλογών, έχουν κόψει πάλι το νερό. Ζήτησα πάλι τη βοήθεια του Θόδωρου Παπαδόπουλου να έρθει σε επικοινωνία για να συνδέσουν ξανά και να έρθει το νερό.

Μέχρι στιγμής έχω πληρώσει 180 ευρώ, χωρίς να υπολογίσω τις ζημιές από τα νερά στο υπόγειο, ζημιές σε συσκευές, την ταλαιπωρία το ξενύχτι κλπ.

Τη Δευτέρα, μαζί με τον αντιδήμαρχο, Φίλιππο Τσανακτσή, πήγαμε στη ΔΕΥΑΚ και βρήκαμε τον ίδιο τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ. Τον ρώτησα ποιος ήταν αυτός που είχε τη φαεινή ιδέα να κλείσει το νερό χωρίς καμία ενημέρωση. Με θράσος μου απαντάει «εγώ»,  και μάλιστα μου έβαλε το δίλημμα εάν προτιμώ να έχω εγώ νερό και να μην έχει όλο το χωριό.

Φυσικά και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αποφασίσει ποιος θα έχει ή  δεν θα έχει νερό. Ενώ αποφάσισαν χωρίς καμία ενημέρωση να κόψουν το νερό, βγήκα από πάνω και ο κακός  που ενδιαφέρομαι μόνο για μένα ( όπως μου είπε ο προϊστάμενος)  και όχι για το υπόλοιπο χωριό.

Επιμένω όμως ότι δεν είναι συμπεριφορά αυτή σε έναν πολίτη που πληρώνει λογαριασμούς και έχει την λογική απαίτηση να έχει νερό. Να του κόβουν το νερό χωρίς καμία προειδοποίηση, να γίνονται ζημιές μετά την επανασύνδεση για τις οποίες δεν ευθύνεται ο ίδιος, να πληρώνει χρήματα και στο τέλος να του λένε ότι αυτοί ενδιαφέρονται περισσότερο για το χωριό.»

 

 



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close