Πολιτική

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (10-16/12/2018)

 

ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΒΟΥΝΑΣ

 

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρέστη ως κατηγορούμενος στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο  Καβάλας, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου μετά από καταγγελία γονέα από την Πέρνη  για υφιστάμενη  ρωγμή στο Δημοτικό Σχολείο Γραβούνας, υπόθεση, που ταλαιπωρεί τη Διοίκηση από την αρχή της θητείας της. Μαζί με τον Δήμαρχο κατηγορούμενοι ήταν όλα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέστου. Η κατηγορία αφορούσε αμέλεια για την αποκατάσταση της εν λόγω ρωγμής. Ο Δήμαρχος Νέστου κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι από την πρώτη ημέρα, που ανέλαβε η σημερινή  Διοίκηση (Σεπτέμβριος 2014), είχε αναθέσει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) ΑΜΘ μελέτη, προκειμένου να αποφανθεί αν το σχολείο είναι κατάλληλο για τα παιδιά. Επίσης  τόνισε ότι η καταγγελία είχε να κάνει με τη συγχώνευση περισσότερο των σχολείων Πέρνης και Γραβούνας και την επιλογή τελικά ως έδρας του σχολείου την Γραβούνα . Στη συνέχεια επειδή συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες ο Δήμαρχος ανέθεσε στο Πολυτεχνείο Ξάνθης νέα μελέτη που στοίχισε στο Δήμο 15.000€, η οποία δεν έκανε λόγο  για ακαταλληλότητα του κτηρίου. Όλα αυτά τα χρόνια έγιναν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις δίχως να υπάρχουν διαμαρτυρίες ούτε από τους γονείς της Γραβούνας, Ζαρκαδιάς και Πέρνης ούτε από τους εκπαιδευτικούς, παρά μόνο από τη συγκεκριμένη κυρία-καταγγέλλουσα. Επιπλέον ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη έχοντας ετοιμάσει μελέτη  να κατασκευαστούν δύο καινούργιες αίθουσες στο σχολείο της Γραβούνας. Ακόμη έγινε εκ νέου μελέτη από το ΤΕΕ ΑΜΘ σύμφωνα  με την οποία επιβεβαιώθηκε η αποκατάσταση της εν λόγω ρωγμής. Όλα τα παραπάνω απέδειξαν περίτρανα  την αθωότητα όλων των κατηγορουμένων και τελικώς τόσο η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση όσο και η Πρόεδρος έκρινε και  αποφάσισε δικαίως την αθώωση όλων των κατηγορουμένων. 

 

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ  ΓΗΠΕΔΑ ΓΕΡΟΝΤΑ & ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος βρέθηκε  στην Αθήνα , την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, όπου υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη Γιώργο για την επιχορήγηση παρεμβάσεων στα αποδυτήρια των γηπέδων Γέροντα και Ποντολιβάδου, παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Εμμανουηλίδη και κ. Μορφίδη.

 

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Στην εκδήλωση απονομής βραβείων των Bravo 2018 στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, όπου ο Δήμος Νέστου  βραβεύτηκε 3η φορά για την «Εκμετάλλευση του Γεωθερμικού Πεδίου στο Ερατεινό» μέσω της επένδυσης του θερμοκηπίου. Η βράβευση αυτή αποτέλεσε άλλη μια ευκαιρία για τον Δήμαρχο Νέστου να αναφερθεί στην εξαιρετικά σημαντική αυτή επένδυση, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξωστρέφεια του Δήμου Νέστου.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέστου, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου. Συμμετείχαν φορείς, υπηρεσίες, αρχές καθώς και Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και των Συνεταιρισμών του Δήμου. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις πλημμύρες, που έπληξαν το Δήμο τον Ιούνιο 2018, στη κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι και σήμερα, στις παρεμβάσεις που έγιναν όλο αυτό το διάστημα μέχρι και σήμερα,  αλλά και σ’ αυτές που έγιναν όλο αυτό το διάστημα από ιδιώτες επαγγελματίες με κόστος που ξεπερνά τις 450.000€ καθώς και στην ένταξη σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων  στα αντίστοιχα Υπουργεία, στην ετοιμότητα που έχει ο Δήμος για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και του παγετού έχοντας εξοπλίσει το Δήμο με δύο σύγχρονα μηχανήματα εκχιονιστικά καθώς και στη προμήθεια 80 τόνων αλατιού και 5 σύγχρονων αντλιών που διαθέτει πια ο Δήμος. Ήδη όλο αυτό το διάστημα έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός των φρεατίων σε όλη την επικράτεια του Δήμου καθώς και η κοπή των δέντρων από ιδιώτη εργολάβο.

 

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ..» ΑΠΟ ΤΟΝ Α’ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Α’ Παιδικός Σταθμός Χρυσούπολης γιόρτασε με τους μικρούς μαθητές του την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στο χώρο του Παιδικού παρουσιάζοντας με μεγάλη επιτυχία τη  Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Περιμένοντας τα Χριστούγεννα». Πλήθος κόσμου παρέστη μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του στη λειτουργία του Βρεφικού Σταθμού που λειτούργησε για πρώτη φορά στο Δήμο την χρονιά που διανύουμε. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης, η Αντιπρόεδρος κα Αργυρέλη  και η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΣΥΛΛΙΟΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού του αλσυλλίου Κεραμωτής από τους 30 εργαζομένους του Δασαρχείου Καβάλας την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου συμπληρώνοντας 40 ημέρες εργασίας. Ο Δήμος Νέστου είχε αναλάβει τη μεταφορά τους από και προς την Καβάλα  καθώς και τη σίτισή τους. Μια σημαντική παρέμβαση για τη προστασία και την ανάδειξη του αλσυλλίου αλλά και της Κεραμωτής.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΝΤΖΙΝΟΣ…» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΡΑ

Στην παρουσίαση του βιβλίου του συντοπίτη μας  κ. Κούτρα Νίκου «Από το Μούντζινος… στη Λεκάνη» παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γαβριηλίδη Νίκο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΓΛΕΝΤΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Το καθιερωμένο ετήσιο γλέντι για τις γιορτές διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Νεολαία του Συλλόγου Ποντίων σε γνωστό κέντρο διασκέδασης, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. Πλήθος κόσμου παρέστη μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Συλλόγου στις εκδηλώσεις του Δήμου, που αφορούν την παράδοση καθώς και στη συμμετοχή τους στο Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γαβριηλίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Σαββαϊδης και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής.

 

ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ…

Συνεχίζεται η προβολή χριστουγεννιάτικων ταινιών για τους μικρούς μας φίλους  στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί. Αυτή την Κυριακή προβλήθηκε η παιδική ταινία «Το Πολικό Εξπρές».

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ «Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»

Τουρνουά Σκάκι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Ιστορίας & Τέχνης από τον Σκακιστικό Όμιλο Δήμου Νέστου, όπου την απονομή έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαθεοδώρου.

Το ετήσιο χριστουγεννιάτικο ραντεβού του έδωσε όπως κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Καρυάς την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο χώρο του Συλλόγου όπου πραγματοποιήθηκε ένα γλέντι με κλόουν, χορούς κι εδέσματα. Τον Δήμο εκπροσώπησε μεταξύ πλήθους κόσμου και  η Αντιδήμαρχος κα Κοσμίδου.

 

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου ο      Δήμος Νέστου κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του Υπουργού  Υποδομών & Μεταφορών κατά της απόφασης «Ανάκληση  της απόφασης του περιορισμού διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή».

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΛΑΔΟΤΕΜΑΧΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Ο Δήμος Νέστου παρέλαβε έναν  κλαδοτεμαχιστή   (κόστους 11.000€) για τον μικροτεμαχισμό φυτικών καταλοίπων (κλαδιά από κλαδέματα του Δήμου και των πολιτών) στο πλαίσιο του έργου GreenCrew του προγράμματος Interreg ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020.

 

1300 ΘΕΑΤΕΣ ΕΙΠΑΝ ‘’ΡΑΟΥΣ’’- ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΝΕΣΤΟΥ  ΜΕ  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ SOLD OUT ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ – ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Άλλη μια θεατρική τεράστια επιτυχία μετρά το θεατρικό εργαστήρι της Αναπτυξιακής Νέστου αφού το νέο θεατρικό έργο  ‘’Ράους’’ των Ρέππα –Παπαθανασίου , που παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής  και σκηνοθέτης Γιώργος Τσομπανόπουλος με τους συνεργάτες του ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το πλήθος των θεατών άγγιξε τους 1300 , ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν έξω από το θέατρο για μια θέση  που θα προέκυπτε από ακύρωση. Όλες οι παραστάσεις ήταν sold outαπό μέρες  ενώ τη δεύτερη εβδομάδα τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα πολύ γρήγορα κάνοντας τους υπεύθυνους να πάρουν απόφαση το μεσημέρι της Τετάρτης να δώσουν και μια έκτακτη παράσταση την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, η οποία κι αυτή γέμισε παρά το σύντομο του χρόνου. Πλήθος κόσμου προσήλθε στο Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης  από το Δήμο Νέστου αλλά κι από άλλες γειτονικές μεγάλες πόλεις αφού η φήμη της επιτυχίας του έργου ξεπέρασε κατά πολύ τα σύνορα της περιοχής. Όλα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενώς με την εν λόγω παράσταση και τους συντελεστές της  λόγω του σπάνιου φαινομένου της αυξημένης ζήτησης των θέσεων πολλές μέρες νωρίτερα. Το θεατρικό εργαστήρι παρά την αυξημένη ζήτηση του κόσμου για παράταση των παραστάσεων δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα λόγω του πλήθους των εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο. Θα εξετάσει το αίτημα μετά τις γιορτές . Ευχαριστεί ακόμη όλους όσοι συνέβαλαν προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία το νέο θεατρικό έργο. Ευχαριστεί  όλους τους βασικούς συντελεστές , αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής μας , που όλοι τους αφιλοκερδώς πρόσφεραν τα μέγιστα.

 

Από το Γραφείο Τύπου

 



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close