ΒίντεοΠρωτοσέλιδα

Βίντεο από το center και όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου:
Σοβαρότατα προβλήματα στο κτίριο του Γυμνασίου Λυκείου Κρηνίδων!

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Με σκοπό να δημοσιοποιήσουν για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο που συστεγάζεται το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κρηνίδων, οι δύο σύλλογοι παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου.

Όπως τόνισαν μεταξύ άλλων, πλέον δεν παρακαλούν αλλά επιβάλουν να λυθούν όλα τα κτιριακά προβλήματα μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μίλησαν οι εκπρόσωποι  συλλόγου  του Γυμνασίου: Κώστας Στεφανίδης  και Κατερίνα Τσαρδάκη

 

Σας παραθέτουμε αυτά που ειπώθηκαν με τη σειρά που μίλησαν :

 

 

Κώστας Στεφανίδης:

 

” Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, θα προσπαθήσουμε σύντομα να περιγράψουμε το πρόβλημα, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Ξεκινήσαμε τη θητεία μας  στη διοίκηση των συλλόγων από το Νοέμβριο και βρήκαμε ένα κτίριο, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του δήμου, το τρίτο χειρότερο κτίριο στο δήμο Καβάλας. Μπήκαμε σε μια διαδικασία να κινήσουμε «γη και ουρανό» πιέζοντας το δήμο, πιέζοντας την Περιφέρεια, πιέζοντας τους ανθρώπους που εργάζονται σ’ εκείνο το χώρο (καθηγητές Γυμνασίου Λυκείου, διευθυντές) για να δώσουμε μία λύση στα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο

 

Τι ακριβώς συμβαίνει στο κτίριο;

 

Δύο με τρεις αίθουσες δεν φιλοξενούν μαθητές διότι από τα ταβάνια στάζουν νερά. Έχουν «σκάσει» οι τοίχοι. Πόρτες, παράθυρα, ηλεκτρικοί πίνακες, ηλεκτροφόρα καλώδια… είναι σε άθλια κατάσταση. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος πρέπει να το δείτε.

Πριν από λίγο διάστημα ο δήμος Καβάλας  έκανε κάποια μόνωση. Υπάρχουν χρήματα που αφορούν τις συντηρήσεις όλων των σχολείων. Όλα αυτά μετά από πάρα πολύ μεγάλη πίεση και πολλές συναντήσεις που έγιναν,  και την μόνιμη επωδό από την πλευρά του δήμου ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Να σημειώσω εδώ ότι αυτό το σχολείο είναι το μοναδικό Λύκειο σε όλο τον πρώην δήμο Φιλίππων. Μαζί με το γυμνάσιο φιλοξενούνται 300 παιδιά τα οποία καθημερινά κινδυνεύουν σ’΄ένα τέτοιο κτίριο. Μπορεί να πέσει ένας τοίχος, να πέσει ένα ταβάνι ή να πάθει ηλεκτροπληξία. Μπορεί ακόμη να πέσει κι ένα παράθυρο διότι υπάρχουν και ετοιμόρροπα παράθυρα. Το απευχόμαστε αλλά με τις ευχές ποτέ δεν γίνεται τίποτα. Το θέμα μας εδώ δεν είναι να παρακαλέσουμε το δήμο Καβάλας αλλά να επιβάλουμε τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι μας. Είναι υποχρέωση τους να συντηρήσουν ένα σχολείο το οποίο, όπως σας περιέγραψα πριν, είναι σε αυτή την άθλια κατάσταση.

Κάνουμε και μια θερμή παράκληση στους ανθρώπους που εργάζονται μέσα στο κτίριο, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κατά την δική μας άποψη πρέπει να διαμαρτυρηθούν έντονα και όχι μόνο με εσωτερικά έγγραφα. Ο χώρος στον οποίο εργάζονται είναι απαράδεκτος.

Έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα βανδαλισμών από τα παιδιά. Αντιλαμβάνεστε ότι σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον ούτε σχολείο γίνεται, ούτε σωστό μάθημα και ούτε παίρνουν τη γνώση την οποία θα έπρεπε να παίρνουν. Γιατί όταν κοιτάς συνέχεια στο χαλασμένο ταβάνι μήπως σου πέσει στο κεφάλι… καταλαβαίνετε για τι μάθημα μιλάμε!

Από την πλευρά του δήμου έχουν γίνει κάποια πράγματα. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες, μέσα σε δύο μέρες βρήκαν κάποια χρήματα και κάνανε κάποια «μπαλώματα». Μονώθηκε ένα κομμάτι του κτιρίου από επάνω και το υπόλοιπο, το οποίο αφορά έναν πολυχώρο και το γυμναστήριο το αφήσανε.  Το αποτέλεσμα ήταν στις πρώτες βροχές του Μαρτίου να μπουν πάλι νερά. Προχθές είχαμε ένα ακόμα περιστατικό όταν πάνω από τα γραφεία των καθηγητών παρουσιάστηκε μια βλάβη σε σωλήνα αποχέτευσης. Ο αγωγός αυτός «έσκασε» και όλα τα νερά μπήκαν στο γραφείο των καθηγητών του Λυκείου. Το αποτέλεσμα ήταν να εκκενωθεί το γραφείο και να ειδοποιηθεί ο δήμος Καβάλας.

Τελικά, εάν δεν δημοσιοποιηθούν όλα αυτά φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει λύση! Συνέχεια ακούμε ότι «δεν υπάρχουν λεφτά»! 80.000 ευρώ θα κοστίσει το αεροπορικό σόου, 12000 ευρώ η ενθρόνιση του πατριάρχη, 20.000 ευρώ πήρανε οι «Οψόμεθα εις Φιλίππους»…. Από όλα αυτά δεν φαίνεται ότι  «δεν υπάρχουν λεφτά»!

Λεφτά υπάρχουν αλλά δεν ξέρουμε γιατί δεν θέλουν να τα διαθέσουν εδώ. Απαξιώνεται όχι μόνο το Γυμνάσιο και το Λύκειο αλλά όλη η περιοχή. Προηγείται το πρόβλημα του σχολείου από κάθε είδους σόου. Αν δε λύσεις βασικά προβλήματα υποδομής δεν μπορεί να πας παραπέρα, εκ των πραγμάτων έτσι λειτουργεί το πράγμα. Στη διοίκηση του δήμου επιμένουν ότι δεν έχουν χρήματα, παρά το γεγονός ότι κάποιοι στην οικονομική επιτροπή είναι από την περιοχή αυτή και μάλιστα λένε ότι περάσανε από αυτό το σχολείο και γνωρίζουν την κατάσταση. Δυστυχώς μέχρι εκεί… εμείς δεν θέλουμε συμπεράσματα ούτε να μας πουν πως είναι η κατάσταση εδώ. Την ξέρουμε πολύ καλά την κατάσταση, εμείς επιβάλουμε πλέον να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Πρέπει μέσα στο καλοκαίρι να δοθεί λύση, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Διαφορετικά θα πρέπει να κλείσει το σχολείο, κι αν θα κλείσει το σχολείο θα κλείσει και όλη η κοινωνία.

Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να περιμένουμε οποιοδήποτε  ΕΣΠΑ για να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Όταν θα βγει το ΕΣΠΑ καλώς να έρθει και να γίνει.

 

Τσαρδάκη Κατερίνα 

“Συμφωνώ σε όλα όσα είπε ο Κώστας Στεφανίδης. Πρέπει ο δήμος να γυρίσει να κοιτάξει αυτό το σχολείο. Δεν μπορεί να δίνουνε χρήματα από το δήμο καβάλας αλλά και μέσω του ΕΣΠΑ για σχολείο στην καβάλα που δεν λειτουργεί. Πολύ καλά δίνουνε χρήματα για σχολεία αλλά το δικό μας το σχολείο λειτουργεί και τα παιδιά ζουν εκεί κάθε μέρα. Εάν συμβεί κάποιο ατύχημα… ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Θέλουμε να δούνε το πρόβλημα μας και να μην μας αντιμετωπίζουν σαν τριτοκοσμικούς ανθρώπους. Δεν είναι μόνο η Καβάλα ψηφοφόροι, είμαστε κι εμείς.  Έχει γίνει μια μεγάλη κινητοποίηση για να μαζέψουμε υπογραφές από γονείς και θα τις χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε κουραστεί με την κατάσταση και δεν αντέχουμε άλλο. Θα υπάρξουν άμεσες κινητοποιήσεις εάν δεν γίνει κάτι.”

 

Μιχάλης Κουμρίδης

 

 

 



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close