ΠολιτικήΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ: «Για εμένα και για όλη την διοίκηση, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι και η Π.Ε. Καβάλας αποτελεί αναπτυξιακή προτεραιότητα, μεταξύ άλλω και αυτό δεν θα το αναλύσω με λόγια καθώς ως Περιφερειάρχης και ως διοίκηση το αποδεικνύουμε με τα έργα μας».

Εγκαίνια του Γυμνασίου – Λυκείου των Κρηνίδων και επιθεώρηση έργων στην Π.Ε. Καβάλας, από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Τα εγκαίνια της Σχολικής Μονάδας που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κρηνίδων πραγματοποίησε την Πέμπτη το πρωί, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου. Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Τοψιδης επισήμανε ότι «Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου γιατί πρόκειται για ένα σχολείο που βρίσκεται εκτός Καβάλας και νιώθω την ανάγκη ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στα σχολεία που βρίσκονται εκτός των πόλεων γιατί εκεί υπάρχουν περισσότερες ανάγκες. Είναι ανάγκη να τονίσω ότι για εμάς, ως διοίκηση, δεν θέλουμε η εκτός των 5 μεγάλων πόλεων, Περιφέρεια να υστερεί σε σχέση με τις πόλεις. Ή θέλουμε να περιορίσουμε τις δυσκολίες όσο μπορούμε περισσότερο» για να προσθέσει ότι «το σχολείο σας έχει μία επιπλέον ιδιαίτερη σημασία γιατί βρίσκεται στο σημείο που ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε την πρώτη εκκλησία στην Ευρώπη, εδώ στους αρχαίους Φιλίππους.

Δεν είναι δυνατόν να αδιαφορούμε για το σχολείο της περιοχής από όπου ο Χριστιανισμός αλλά και ο πολιτισμός έλαμψε σε όλη την Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Έτσι πιστεύω ότι και το σχολείο αυτό θα βοηθήσει κι εσάς να λάμψετε με τις δικές σας σπουδές και την δική σας πρόοδο, σήμερα στο σχολείο και αύριο στην ζωή σας».

Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. κ Στέφανος, ενώ παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και ο κ. Γιώργος Δαλακούρας, ο Δ/ντης του Αναπτυξιακού Οργανισμού κ. Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην συνέχεια ο κ. Τοψίδης επισκέφτηκε τα εκτελούμενα έργα στο ΠΗΛΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ (Λασπόλουτρα), από το Δήμο Καβάλας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ ύψους 2,5 εκ. ευρω που στόχο έχουν την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους λουόμενους. Σε δηλώσεις του ο κ. Τοψιδης επισήμανε ότι «Είναι μια μονάδα θεραπευτικού τουρισμού που είναι πολύ σημαντική για εμάς, αφενός γιατί συμβάλει στην υγεία των ανθρώπων και αφετέρου γιατί αποτελεί μια αναπτυξιακή δραστηριότητα. Θέλουμε να γίνει ένα κόσμημα για την περιοχή».

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειαρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος επισήμανε ότι «είναι ένας σημαντικός θεραπευτικός χώρος, στην σκιά των αρχαίων Φιλίππων, μοναδικό τόπο σε όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό ο Δήμος Καβάλας κάνει ότι μπορεί για την καλύτερη λειτουργεία του, αλλά και η διοίκηση του Χριστόδουλου Τοψίδη καταβάλει την μεγαλύτερη προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Καθώς και για το πόσο σημαντικός είναι ο χώρος γα την υγεία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Υγείας και Ανάπτυξης κ.κ. Δαλακούρας και Ιωσηφίδης.

Ακολούθως ο κ. Τοψιδης επισκέφτηκε τα εκτελούμενα έργα στα Τενάγη των Φιλίππων, τα οποία περιλαμβάνουν τον καθαρισμό και την εμβάθυνση της κεντρικής τάφρου, με σκοπό να διευκολυνθεί η άρδευση των χωραφιών. Στις δηλώσεις του κ. Τοψίδης επισήμανε ότι «Η Περιφέρεια κάνει μία προσπάθεια για να διατηρήσει τα Τενάγη και την παρατενάγια περιοχή σε μία όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση ώστε οι αγρότες της περιοχής να μπορούν να παράγουν. Κι αυτό, όχι με λόγια αλλά με έργα! Όπως βλέπετε. Κανένας άλλος φορέας εκτός από την περιφέρεια δεν εκτελεί έργα στην περιοχή αυτή» ενώ εξέφρασε την πρόθεση για την εκπόνηση μιας μελέτης για την βελτίωση των καλλιεργητικών συνηθειών που υπάρχουν στην περιοχή».

Για το ίδιο θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι «επισκεφτήκαμε με τον κ. Περιφερειάρχη το έργο στην κεντρική τάφρο ένα έργο που εκτελείται για πολλά χρόνια και σκοπό έχουμε να διατηρήσουμε το υδατικό ισοζύγιο σε ένα όσο πιο ικανοποιητικό επίπεδο. Τα Τενάγη είναι μοναδικά στην Ευρώπη και το πρόβλημα που μαστίζει την περιοχή, είναι αυτό της λειψυδρίας και γι’ αυτό το έργο της Περιφέρειας ΑΜΘ έχει μεγάλη αξία γιατί προσπαθεί να συμβάλει στον μετριασμό του προβλήματος». Στην αναπτυξιακή διάσταση του ζητήματος και στην συμβολή του πρωτογενούς τομέα αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Ιωσηφίδης

Το λιμάνι ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ήταν η επόμενη στάση όπου εκεί ο Περιφερειάρχης κ. Τοψίδης ανακοίνωσε ότι «υπογράφηκε η ανάθεση της μελέτης για την ανάπτυξη και την επέκταση του υπήνεμου μώλου του λιμανιού «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας. Μία ακόμη μελέτη, η οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και επιβλέπεται από την τεχνική μας υπηρεσία.

Θεωρούμε ότι το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας όπως και όλοι οι λιμένες της ΠΕ Καβάλας (εμπορικό λιμάνι – Φίλιππος Β’, λιμάνι Ιχθυόσκαλας, λιμάνι Κεραμωτής, Λιμάνι Ελευθερών, αλιευτικά καταφύγια αλλά και τα λιμάνια της Θάσου) συμβάλλουν καθοριστικά στην οικονομία της περιοχής, της περιφέρειάς μας αλλά και της εθνικής οικονομίας. Για τον λόγο αυτό και δεν παύουμε ως Περιφέρεια να χρηματοδοτούμε μελέτες και έργα που τα αφορούν, προωθώντας τα αποφασιστικά».

Πριν επισκεφτεί τα εκτελούμενα έργα στο Αμφιθέατρο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» ο Περιφερειάρχης κ. Τοψιδης σταμάτησε στο ισόγειο του Διοικητηρίου όπου από την Τρίτη είναι σε εξέλιξη οι δράσεις για την Οδικής Ασφάλεια. Εκεί συνομίλησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες και σε δηλώσεις του ο κ. Περιφερειάρχης επισήμανε ότι «δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των νέων και των μαθητών για την οδική ασφάλεια και στις εκδηλώσεις που έχει οργανώσει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Συγκοινωνιών και Επικοινωνίας σε κάθε Π.Ε. υπάρχει η δυνατότητα της πλήρους ενημέρωσης για τους κινδύνους που υπάρχουν».

Επισκεπτόμενος στη συνέχεια το εργοτάξιο στο Αμφιθέατρο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ο κ. Τοψίδης σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «Ενημερώθηκα για την πρόοδο του έργου. Νομίζω ότι γίνεται ικανοποιητική δουλειά. Θεωρώ, όμως, ότι είναι λάθος ότι χάθηκε η περίοδος του κορονοϊού όπου τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και lock down έπρεπε να αξιοποιηθούν ώστε το έργο να ξεκινήσει τότε και να τελειώσει έγκαιρα» και πρόσθεσε ότι «Στην κατεύθυνση αυτή κάνουμε ότι μπορούμε και οι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και πολιτικά εγώ και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ώστε να ξεπερασθούν οι δυσκολίες και να τελειώσει το έργο και η πόλη της Καβάλας να έχει ξανά στην διάθεση της το αμφιθέατρο που έχει ονοματοδοτηθεί με το όνομα του αείμνηστου Περιφερειάρχη, Γ. Παυλίδη από τον θάνατο του οποίου συμπληρώθηκαν 8 χρόνια πριν 4 ημέρες».

Ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι «γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει σε χρήση του Αμφιθέατρο Γ. Παυλίδης. Οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Περιφερειάρχη που μας διευκολύνει με την παροχή επιπλέον πόρων για να αντιμετωπίσουμε τα στατικά προβλήματα που ανέκυψαν. Επίσης οφείλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή Τ.Ε. κ. Γιώργο Κυπραίο, την προϊσταμένη του τμήματος Δ. ‘Εργων, κ. Αθανασία Γανίτου και την επιβλέπουσα κ. Μ. Τζιμηρίκα για την προσπάθεια που καταβάλλουν.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close