ΠολιτισμόςΠρωτοσέλιδα

Στο  67ο φεστιβάλ  Φιλίππων θεατές…..

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Η φετινή διοργάνωση φέρει τον τίτλο «Συνάντηση με τον ήλιο» από το ομώνυμο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού (1972), στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων. Ο σπουδαίος και παγκοσμίως βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, γεννήθηκε το 1933 στην Καβάλα και τιμούσε την πόλη του με κάθε ευκαιρία.

Η χωρητικότητα του Αρχαίου Φιλίππων περιορίζεται στα 2.500 θεατές, όσα δηλαδή είναι τα εισιτήρια που θα εκδίδονται για κάθε μέρα εκδήλωσης.

Οι παραστάσεις τον Ιούλιο ξεκινούν στις 21.30 και η πύλη ανοίγει μια ώρα πριν.

Οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται από τα σχήματα καθώς η διοργάνωση σχεδιάζει και φιλοξενεί παραστάσεις και δεν ¨αγοράζει¨ τις παραγωγές όπως κάποιες δεκαετίες πριν.

Για πρώτη φορά γίνεται έκκληση στους θεατές να προσέλθουν με λειτουργικά υποδήματα καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο στην είσοδο του θεάτρου.

Για πρώτη φορά ΔΕΝ είναι φιλική η πρόσβαση για ΑΜΕΑ(Υπάρχουν ανακοινώσεις-υποσχέσεις  ότι σύντομα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα)

Στην παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε συμμετέχει η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου

Ο σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης επέλεξε να κάνει πρεμιέρα  των Ορνίθων του Αριστοφάνη στους Φιλίππους 12 Ιουλίου. Θα παρουσιαστεί και δεύτερη παράσταση στις 13 Ιουλίου.

Είναι η πρώτη φορά που δεν συμπίπτουν οι ημερομηνίες 2 μεγάλων εκδηλώσεων (παραστάσεις, συναυλίες )στην Καβάλα ,αφού οι διοργανωτές μελέτησαν ενδελεχώς τα προγράμματα της περιοχής

Αφισοκόλληση και μπάνερ διαφημιστικά ΔΕΝ επιτρέπονται μόνο στα όρια της πόλης της Καβάλας!

Πολλά χρόνια είχαμε να δούμε 2 συναυλίες στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Για την ακρίβεια φέτος θα δούμε 4 μουσικές παραστάσεις.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ξαναβρέθηκε στους Φιλίππους το 2010 ως πρωταγωνιστής- ηθοποιός στην παράσταση Αχαρνής του Αριστοφάνη.

Τόσο η Ελευθερία Αρβανιτάκη όσο και Ελεονόρα Ζουγανέλη έχουν ξανατραγουδήσει στους Φιλίππους.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιώργος Νταλάρας έχουν το ρεκόρ προσέλευσης στους Φιλίππους, τα χρόνια που εκδίδονταν 4.000 εισιτήρια να ημέρα.

Φέτος έχουν ενταχθεί στο φεστιβάλ 2 παιδικές παραστάσεις.

Το ¨ενοίκιο¨ του Αρχαίου θεάτρου Φιλίππων είναι τουλάχιστον 2.200€ για κάθε μέρα παράστασης(ελπίζουμε τα χρήματα να διατίθενται για ανάγκες της δικής μας αρχαιολογικής περιοχής.

Το 8ο εργαστήριο του Αρχαίου δράματος θα παρουσιαστεί μετά το πέρας του φεστιβάλ στις 7 Σεπτεμβρίου.

 

 

Μιχάλης Μερκουρόπουλος

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close