ΟικονομίαΚοινωνικάΠολιτικήΠρωτοσέλιδαΣημαντικά

«Παίρνουν πίσω» την απόφαση  πεζοδρόμησης του κέντρου των Κρηνίδων μετά από τις αντιδράσεις επαγγελματιών

Κοινή επιστολή του Τοπικού Αντιδημάρχου και της προέδρου της Κοινότητας Κρηνίδων

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

«Φρένο» στην απόφαση πεζοδρόμησης  του κέντρου των Κρηνίδων  τις νυχτερινές ώρες  (Παρασκευή – Σαββάτο – Κυριακή) έβαλε η τελευταία συνάντηση που έγινε παρουσία ιδιοκτητών καταστημάτων, του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων και τοπικών πολιτικών παραγόντων.

 

Στη συνάντηση εκφράστηκε η διαφωνία επαγγελματιών που όπως είπαν «δεν ρωτήθηκαν» και δεν συμφωνούν με μια τέτοια απόφαση, θεωρώντας ότι η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη από το κέρδος.

Παρόλο που η απόφαση προετοιμάστηκε και έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις υπηρεσίες του δήμου Καβάλας και το δημοτικό συμβούλιο, οι συγκεκριμένες αντιδράσεις οδήγησαν τους θεσμικούς και πολιτικούς φορείς να αλλάξουν άποψη, από τη στιγμή που υπάρχει διχογνωμία στα μέλη των επαγγελματιών.

Όπως μας είπε η πρόεδρος της Κοινότητας Κρηνίδων, Βούλα Φαλακρίδου, η υλοποίηση αυτής της πρότασης ξεκίνησε μετά από παλαιότερο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου και όλοι θεωρούσαν ότι πρόκειται για ένα καθολικό αίτημα που βρίσκει σύμφωνο όλο τον εμπορικό κόσμο. Ωστόσο στη συνάντηση φάνηκε ότι υπάρχουν καταστηματάρχες που διαφωνούν και δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα μέτρο το οποίο προκαλεί διαφωνίες μεταξύ των ιδιοκτητών που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με την θέση  του Εμπορικού Συλλόγου, το συγκεκριμένο αίτημα έγινε πριν από μερικά χρόνια και ήταν προφορικό, όχι γραπτό.

 

Το θέμα προκάλεσε αρκετές τριβές  αναγκάζοντας τον Τοπικό Αντιδήμαρχο Όμηρο Κυριακίδη και την πρόεδρο της Κοινότητας Κρηνίδων, Βούλα Φαλακρίδου, να τοποθετηθούν στέλνοντας μας την εξής επιστολή:

 

«Κατόπιν προτροπής του Εμπορικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε χτες  συνάντηση των μελών του και της πλειοψηφίας των επαγγελματιών – καταστηματαρχών των Κρηνίδων  όπου τελικά ζητήθηκε η  μη εφαρμογή των  κυκλοφοριακών  ρυθμίσεων οι οποίες θα ίσχυαν κατά τους θερινούς μήνες (κάθε Παρασκευή -Σάββατο -Κυριακή έως 31/08).

Να σημειωθεί πως η δημοτική αρχή δεν ενήργησε αυτοβούλως αλλά ύστερα από αίτημα των περισσότερων επαγγελματιών και του εμπορικού συλλόγου.

Έγιναν οι απαραίτητες  μελέτες από την μηχανικό του Δήμου πέρασε από δημοτικό συμβούλιο  και ενημερώθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς.

Σκοπός μας ήταν να ικανοποιήσουμε το αίτημα τους εφαρμόζοντας τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  προκειμένου να κινηθεί περισσότερο η αγορά των Κρηνιδων.

Παρόλα αυτά την τελευταία στιγμή κάτι άλλαξε…”

 

Τοπικός Αντιδήμαρχος Δήμου Καβάλας:

Όμηρος Κυριακίδης

Πρόεδρος Κοινότητας Κρηνίδων:

Βούλα Φαλακρίδου

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close