ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Ανάπλαση  Πλατείας καπνεργάτη:
Προσωρινός ανάδοχος έργου με προσφορά έκπτωσης 57%

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

 

Η ανάπλαση της πλατείας καπνεργάτη και η πεζοδρόμηση των δρόμων γύρω από την πλατεία είναι ένα θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα, δεδομένου ότι βρισκόμαστε λίγο πριν από την υπογραφή σύμβασης του έργου.

Για τις τελευταίες εξελίξεις του έργου μιλήσαμε με την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του δήμου Καβάλας, Ευαγγελία Δρακονάκη, η οποία μας είπε τα εξής:

 

« Έχουν ανοιχτεί οι οικονομικές προσφορές όπου έχουμε έναν προσωρινό ανάδοχο του έργου. Μια εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη που έδωσε 57% έκπτωση, μια πολύ υψηλή προσφορά!

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία σύνταξης του πρακτικού και στην περίοδο τυχόν ενστάσεων που θα προκύψουν.

Από κει και πέρα, βάση της νομοθεσίας, συντάσσονται, όπως είπα, τα πρακτικά, δίνεται ο απαιτούμενος χρόνος των ενστάσεων και στη συνέχεια (επειδή πρόκειται για μεγάλο έργο) πάει για προσυμβατικό έλεγχο στην Αθήνα.

Όταν προχωρήσει και αυτή η διαδικασία θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε την σύμβαση έργου. Δεν μπορώ να θέσω χρονικό προσδιορισμό αλλά θεωρώ ότι εάν δεν υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, γύρω στις αρχές καλοκαιριού θα επαναπροσδιορίσουμε τις ημερομηνίες γιατί όλα θα εξαρτηθούν εάν έχουμε ένσταση ή όχι.

Το αρχικό κόστος, σύμφωνα με την αρχική μελέτη, είναι κάτι παραπάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Με την έκπτωση του 57%  βρισκόμαστε κάτω από το μισό του συνολικού αρχικού κόστους.

Το έργο θα πρέπει να  κατασκευαστεί περίπου σε ενάμισι χρόνο από τη στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση έργου.

Η έννοια του πεζόδρομου στα κέντρα των πόλεων προσδίδουν κι έναν ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Από κει και πέρα έχουμε τη δημοτική καπναποθήκη που είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης. Έρχονται και αναπτύσσονται πεζόδρομοι γύρω από την πλατεία. Πέρα από την συγκοινωνιακή μελέτη που έχει λάβει υπόψη κυκλοφοριακά ζητήματα, εάν είμαστε κι εμείς συνεπείς και προσεκτικοί στο που παρκάρουμε και πως κινούμαστε, νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια γενική τάση να αποφεύγουμε την κίνηση οχημάτων μέσα στο κέντρα των πόλεων. Δίδοντας έτσι τη δυνατότητα στον πεζό να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στην «καρδιά» της πόλης.»

 

Μιχάλης Κουμρίδης



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close