ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Επικαιροποίηση πρόγνωσης καιρού για Πέμπτη και Παρασκευή από το meteokav

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Όπως είχαμε αναλύσει τις επόμενες ώρες αναμένεται η 2η πιο χειμερινή φάση της μεταβολής του καιρού στην περιοχή μας, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Σε πρώτη φάση από τις αμέσως επόμενες ώρες μέχρι και τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων τοπικών ασθενών βροχών κατά περιόδους. Από αργά το βράδυ (γύρω στα μεσάνυχτα) κι από τα δυτικά του νομού θα αρχίζουν να εκδηλώνονται βροχές ασθενούς-μέτριας έντασης οι οποίες σταδιακά μέσα στην νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα στο σύνολο του νομού. Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι και το ξημέρωμα-νωρίς το πρωί της Παρασκευής ενώ τα φαινόμενα γενικά θα έχουν έμφαση σε περιοχές κοντά στην θάλασσα.

Από ξημέρωμα-νωρίς το πρωί της Παρασκευής και μετά κι από τα δυτικά-βορειοδυτικά του νομού ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση και τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται γρήγορα στα ανατολικότερα και νοτιότερα τμήματα του νομού. Μέχρι τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει στο σύνολο του νομού.

Χιονοπτώσεις αρχικά θα εκδηλώνονται σε μεγάλα υψόμετρα (άνω των 1300-400μ.) όμως μετά τα μεσάνυχτα σταδιακά τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέφτουν. Έτσι, το ξημέρωμα-πολύ νωρίς το πρωί πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ασθενούς-μέτριας έντασης θα εκδηλωθούν άνω των 700-800μ. κατά μέσο όρο (πιθανώς τοπικά ελαφρώς χαμηλότερα). Στα ορεινά του χωριά του νομού άνω των 700μ. θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς κατά κανόνα χιονοπτώσεις με υπαρκτή πιθανότητα για περιορισμένη χιονόστρωση, πιθανότητα για αξιόλογη χιονόστρωση υπάρχει σε Βουνοχώρι και Λεκάνη.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα μέχρι και την επόμενη Τρίτη.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close