ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Τάνια Ελευθεριάδου : «Πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να αυξηθεί η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος»

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολές μου για το θέμα της πτώσης της επιβατικής κίνησης σε AEGEAN, αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας και εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού ΑΜ-Θ:

Συνεχίζοντας την ασκούμενη πίεση προς όλες τις πλευρές, έστειλα σήμερα, επιστολή προς την AEGEAN με την οποία επισημαίνω, μεταξύ άλλων:

  • τη δυσαρέσκεια και την αγωνία για τον αριθμό, τη συχνότητα και τις ώρες εκτέλεσης των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος, στην Χρυσούπολη,
  • την αναντιστοιχία με τα δρομολόγιων των πλοίων από την Κεραμωτή προς τη Θάσο (για παράδειγμα, οι επιβάτες που αποβιβάζονται στο αεροδρόμιο με την πτήση των 6.30 μ.μ. από την Αθήνα, είναι αδύνατον να προλάβουν το τελευταίο πλοίο από Κεραμωτή, το οποίο αναχωρεί στις 7.45 μ.μ.),
  • τους υψηλούς αεροπορικούς ναύλους.

Ζήτησα από την εταιρεία-η οποία χρηματοδοτήθηκε με 120 εκ. από το ελληνικό δημόσιο- την αύξηση των δρομολογίων σε-τουλάχιστον- δύο ανά ημέρα, τη “διόρθωση” των ωρών αφίξεων, αναχωρήσεων, την μείωση των αεροπορικών ναύλων.

Επίσης, με επιστολές μου στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και στον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα τουρισμού, επεσήμανα μεταξύ άλλων:

  • τη μειωμένη κίνηση επιβατών πτήσεων εξωτερικού (48,3% τον Οκτώβρη σε σχέση με το 2019),
  • την αδυναμία επέκτασης της τουριστικής περιόδου μέχρι και το τέλος Οκτώβρη,
  • την μη προσέλκυση τουριστών από χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, μέσω πτήσεων προς το αεροδρόμιο Καβάλας.

Πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να αυξηθεί η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος, να μειωθεί το κόστος του ναύλου, να αυξηθούν οι πτήσεις εξωτερικού, να προσελκυθούν περισσότεροι επισκέπτες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Τάνια Ελευθεριάδου

Βουλεύτρια Ν. Καβάλας

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close