ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Σχολεία – Ανοιγμα στις 10 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει η κυβέρνηση – Αυτές είναι οι τρεις αλλαγές που εξετάζονται

Θα υπάρξει αυξημένος αριθμός τεστ στους μαθητές -self test και όχι rapid test- αλλά και προσαρμογή των πρωτοκόλλων ειδικά για την περίπτωση κρούσματος σε σχολική αίθουσα - Στις 16:00 οι επίσημες ανακοινώσεις

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Στην απόφαση να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου φαίνεται πως καταλήγει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση μετά και τις σχετικές εισηγήσεις που φαίνεται να λαμβάνει από τους ειδικούς.

Στην απόφαση αυτή οδηγείται για τρεις λόγους:

α) για ψυχολογικούς

β) για παιδαγωγικούς προκειμένου να μην χαθούν μαθήματα και για να μην υποστούν μια νέα ταλαιπωρία τα παιδιά

γ) για επιδημιολογικούς, καθώς θεωρείται ότι γίνεται καλύτερη επιτήρηση εντός του σχολείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι θα υπάρξει αυξημένος αριθμός τεστ στους μαθητές -self test και όχι rapid test- αλλά και προσαρμογή των πρωτοκόλλων ειδικά για την περίπτωση κρούσματος σε σχολική αίθουσα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 16:00 από τον Θάνο Πλεύρη και τη Νίκη Κεραμέως. Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, δε, θα «κλειδώσει» και το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας.

Το βάρος θα δοθεί στην αύξηση των ελέγχων των μαθητών, ενώ θα αλλάξει και το πρωτόκολλο που θα ακολουθείται σε περίπτωση κρούσματος σε ένα τμήμα. 

Τα μέτρα που εξετάζονται

Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των ειδικών τάσσεται υπέρ της αύξησης του αριθμού των self test σε 3 την εβδομάδα αντί για 2 που ίσχυε μέχρι πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Έτσι, εξετάζεται οι μαθητές να κάνουν τρία self tests – την Κυριακή, την Τρίτη και την Πέμπτη.

Επίσης, θα υπάρξει και διαφορετική προσέγγιση των υπολοίπων μαθητών στη διαχείριση μετά από κρούσμα κοροναϊού. Για την ακρίβεια, εξετάζεται όλοι οι συμμαθητές στο τμήμα του μαθητή που νόσησε να κάνουν rapid test. Τώρα, μόνον οι ανεμβολίαστοι κάνουν rapid και οι εμβολιασμένοι self test, ενώ εξαρτάται και εάν κάθονται κοντά στο θρανίο του μαθητή που εντοπίστηκε θετικός.

Αλλαγές, πάντως, δεν αποκλείονται και στο πρωτόκολλο του 50%+1 για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα, μολονότι η συζήτηση για αυτό το θέμα παραμένει ανοιχτή. Πληροφορίες θέλουν αυτό το ποσοστό να μειώνεται στο 30% ή 40%, βάσει του οποίου θα αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία του τμήματος.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close