ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Γιάτρος του Νοσοκομείου Καβάλας “εισήγαγε” πιστοποιητικό εμβολιασμού από Βουλγαρία!

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Νέο μπαράζ ελέγχων για τον εντοπισμό πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή βεβαιώσεων διαγνωστικών ελέγχων (rapid test) έφερε η χθεσινή πρεμιέρα των νέων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς εκτός από τους υγειονομικούς, στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών τέθηκαν και νέες, επαγγελματικές ομάδες.

Εισαγωγή από τη Βουλγαρία

Η περαιτέρω «στεγανοποίηση» του συστήματος προκύπτει και λόγω της «εφευρετικότητας» μερίδας πολιτών, με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, «εφευρετικότητα» η οποία ξεπέρασε ακόμη και τα σύνορα της χώρας. Συγκεκριμένα, γιατρός στο Νοσοκομείο Καβάλας προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, ξενίζοντας τη διοίκηση του Νοσοκομείου, μολονότι η γειτονική χώρα ανήκει στην ΕΕ, άρα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού της είναι καθόλα νόμιμα. Στο ίδιο νοσοκομείο ελέγχονται ακόμη 18 πιστοποιητικά νόσησης, τα οποία προσκομίστηκαν από τις 4 – 31 Αυγούστου, όταν για τους μήνες που προηγήθηκαν δεν καταγράφηκε κανένα αντίστοιχο περιστατικό.

Δύο εργαζόμενοι έχουν τεθεί στο στόχαστρο των Αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες και σε Κεντρικό Νοσοκομείο της Αττικής, καθώς αμφότεροι προσκόμισαν πιστοποιητικό νόσησης μετά από την 1η Αυγούστου από συγκεκριμένο μικροβιολογικό εργαστήριο, στο οποίο φαίνεται πως έχει εστιαστεί η έρευνα. Περισσότερος έλεγχος αναμένεται να υπάρξει και σε υγειονομικούς που έκαναν ξαφνικά χρήση αναρρωτικής άδειας μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα περί υποχρεωτικότητας στον εμβολιασμό.

Επιπλέον, πολύτιμη στο ψηφιακό κυνήγι αντιεμβολιαστών και παρανομούντων αναδεικνύεται και η συμβολή των ψηφιακών εφαρμογών, καθώς βροχή από καταγγελίες πολιτών καταφθάνουν στην «αίθουσα πολέμου» των ψηφιακών διασταυρώσεων μέσα από δωμάτια διαλόγου (chats), αλλά και από επώνυμα σχόλια στο διαδίκτυο, συνθέτοντας βήμα βήμα το μονοπάτι από την αρχική αναζήτηση μέχρι τελικά την προμήθεια πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών ή νόσησης, συνήθως με το αζημίωτο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αναζήτησης πλαστού πιστοποιητικού μέσω διαδικτύου, όπου έχουν στηθεί ειδικές ιστοσελίδες, με το κόστος προμήθειάς του κυμαίνεται από 200 – 500 ευρώ.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close