ΠολιτισμόςΠρωτοσέλιδαΣημαντικά

2η θέση στην Ελλάδα για το Δημοτικό σχολείου ΖΥΓΟΥ:
‘‘Αγγίζοντας τα ίχνη μιας επανάστασης’’

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Το Δημοτικό Σχολείο  Ζυγού, ανέλαβε μια αξιόλογη πρωτοβουλία, να συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ‘’Αγγίζοντας τα ίχνη μιας επανάστασης’’, με τη δημιουργία εφημερίδας, ευελπιστώντας, στην πληρέστερη γνώση της ιστορίας μας.

Μετά από μια πολύμηνη προσπάθεια  τα αποτελέσματα του πανελλήνιου διαγωνισμού ανακοινώθηκαν προχθές με το Δημοτικό Σχολείο Ζυγού να παίρνει τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε όλα τα σχολεία της χώρας που έλαβαν μέρος (200 σχολεία)

 

 

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που απόκτησαν από το μάθημα της πληροφορικής και με την βοήθεια των δασκάλων τους, αναζήτησαν στα σχολικά βιβλία και σε έγκυρες πηγές στο διαδίκτυο, πληροφορίες για γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας.

Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε το κλείσιμο των σχολείων λόγω COVID-19,οι μαθητές βρήκαν τον τρόπο να δουλέψουν και να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες και το υλικό που χρειάζονταν για το στήσιμο της εφημερίδας.

Επίσης τα παιδιά δημιούργησαν κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, διάβασαν περιοδικά παλαιότερων εποχών, όπως τα ΚΛΑΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ και έδωσαν μια θεατρική νότα στη βιωματική τους προσέγγιση, με το διασκευασμένο θεατρικό ‘’ΝΑ ΖΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ’’.

Βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια πρόσφεραν οι γονείς των παιδιών, ο Τσακίρης ΑΝΕΣΤΗΣ, για το σχέδιο της εφημερίδας, και ο ‘’Αιώνιος’’ μαθητής του Σχολείου του Ζυγού, ΠΑΧΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, που έγραψε ένα υπέροχο ποίημα για τον ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ.

 

 

Για την ιστορία, η ομάδα εργασίας του σχολείου αποτελούνταν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου:

ΜΠΑΗ ΚΥΡΙΑΚΟ , Δ/ΝΤΗ του σχολείου,

ΒΑΓΕΝΑ ΑΝΤΩΝΗ ΥΠ/ΔΝΤΗ,

ΜΥΛΩΝΑ ΕΛΕΝΗ,

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ, ΖΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟ.

 

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close