ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Μια ολιγόλεπτη επίσκεψη της «Θάλειας» έκανε άνω κάτω τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων (Φωτογραφίες)

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

 

Δεν κράτησε πάνω από δέκα λεπτά η ισχυρή καταιγίδα που συνοδεύτηκε με πολύ ισχυρούς ανέμους.

Το φαινόμενο ήταν πολύ πιο ισχυρό μεταξύ του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων και τα νότια όρια του χωριού των Φιλίππων, στο ύψος της ΕΟ Καβάλας – Δράμας.

Σε αυτή τη μικρή απόσταση είχαμε ορισμένες πτώσεις δέντρων αλλά και στύλων της ΔΕΗ.

Ένα μεγάλο δέντρο στο κέντρο των Κρηνίδων έπεσε πάνω σ’ ένα παλιό πρώην κατάστημα,  με τα κλαδιά να φτάνουν μέχρι και τον λιθόστρωτο δρόμο. Άμεση ήταν η κινητοποίηση συνεργείου του δήμου Καβάλας που απομάκρυνε ταχύτατα τα χοντρά κλαδιά.

 

Πτώση δέντρου στο κέντρο των Κρηνίδων

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 8 Αυγούστου, περίπου στις 16:00.  Αρχικά η διακοπή του ρεύματος αποδόθηκε σε πτώση δέντρου πάνω στα ηλεκτροφόρα καλώδια κοντά στη διασταύρωση Φιλίππων. Λυδία, Κρηνίδες, Φίλιπποι, Ζυγός, Κρυονέρι και Βουνοχώρι έμειναν από ρεύμα. Στο σημείο  έσπευσε συνεργείο και αποκατέστησε τη βλάβη, ενημερώνοντας τον κόσμο ότι το ρεύμα θα επανέλθει περίπου στις 19:30.

 

Πτώση δέντρου στη διασταύρωση Φιλίππων

 

Περίπου στις 20:00 έγινε γνωστό ότι υπάρχει μεγαλύτερη βλάβη στα όρια του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, απέναντι και νότια από το μουσείο Φιλίππων. Πέντε ξύλινοι στύλοι είχαν σπάσει και έπρεπε να αντικατασταθούν. Τα δεδομένα άλλαξαν και δρομολογήθηκε η λύση να δοθεί με άλλο τρόπο ρεύμα, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο τμήμα που παρουσίαζε πρόβλημα, μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ζημιά την επόμενη μέρα το πρωί. Πρώτα δόθηκε ρεύμα στη Λυδία και μετά από μιάμιση ώρα περίπου δόθηκε ρεύμα στα υπόλοιπα χωριά, με εξαίρεση το μεγαλύτερο τμήμα των Κρηνίδων που έμεινε χωρίς ρεύμα μέχρι τις 10:30 το πρωί της Κυριακής 9 Αυγούστου.

Από πολύ νωρίς τα συνεργεία έφτασαν στο σημείο του αρχαιολογικού χώρου και έπιασαν δουλειά για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, και αυτό έγινε!

 

Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας ξεκίνησε η αποκατάσταση της δεύτερης μεγάλης βλάβης μέσα στα όρια του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων

Μία από τις σπασμένες κολόνες που αντικαταστάθηκαν

 

Πρέπει να επισημάνουμε ένα θετικό κι ένα αρνητικό σημείο σε αυτή την μικρή «δοκιμασία» που πέρασαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Το θετικό είναι ότι η κινητοποίηση απ’ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως των εργατών που έσπευσαν να συνδράμουν ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Το αρνητικό είναι ότι αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι υποδομές σε αυτή τη χώρα δεν αντέχουν μια καταιγίδα ή ένα χιόνι που ξεφεύγει από τα φυσιολογικά όρια που έχουν τεθεί. Παρόλο που τα όρια αυτά έχουν αλλάξει εδώ και αρκετά χρόνια!

 

Μιχάλης Κουμρίδης



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close